Președintele CJ Bihor NU respectă starea de urgență. Prins de polițiști la pescuit ilegal: Regret enorm atitudinea mea nedemnă

Președintele Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor, a fost amendat, la data de 16 aprilie, cu 5.000 de lei de polițiști după ce a participat la o partidă de pescuit pe un lac din apropiere de Oradea.

Sandor nu a fost singur la pescuit, ci împreună cu ”alți slujbași ai statului”, ”încălcând flagrant legea participând la o acțiune de pescuit recreativ pe un lac din Cetariu”.

În loc să fie un exemplu pozitiv, președintele CJ Bihor a încălcat regulile

Publicația locală ebihoreanul citează și dintr-o postare pe Facebook, în limba maghiară, a președintelui CJ Bihor, în care acesta își exprimă regretul pentru încălcarea regulilor de distanțare socială.

”Azi după amiază, pentru o scurtă perioadă, am oprit la pescuit, la un lac situat lângă Oradea. Recunosc că am greșit, deoarece am încălcat reguli valabile pentru noi toți. Nu trebuia să cedez acestei ispite (…) Poliția m-a sancționat justificat, la fața locului cu o amendă de 5.000 de lei. Mâine dimineața, primul lucru pe care am să-l fac va fi plata acestei amenzi și voi transfera o sumă similară unei asociații caritabile (…) Regret sincer atitudinea mea nedemnă și îmi cer scuze tuturor!”, a scris Sandor pe Facebook.

Mesajul a fost preluat și de pagina oficială de Facebook a UDMR Bihor, culmea, cu mesajul că „Regula este valabilă pentru toată lumea!”. Altfel spus, cine greșește plătește, chiar și demnitarii și politicienii, iar cei onești, cum e Pasztor, își asumă greșelile.

Jumătăți de adevăruri

Evident, însă, că povestea nu este atât de simplă pe cum ar vrea președintele Consiliului Județean și liderii UDMR Bihor să o prezinte, într-o acțiune clasică de PR, menită să diminueze prejudiciile de imagine.

Aruncând în public doar jumătăți de adevăruri, Pasztor nu suflă o vorbă despre detaliile întâmplării, nici despre faptul că, deținând funcția de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ar fi trebuit să fie primul care să dea exemplu pozitiv, nici despre implicațiile penale ale faptelor sale, nici despre compania în care a fost surprins de polițiștii chemați de jurnaliști, nici ce reacție a avut la locul faptei.

Citește și VIP-urile au „prioritate” la teste COVID-19. „Vicele” CJ Suceava și soția s-au testat cu 5 zile înaintea medicilor

Posesor al unei averi impresionante, compusă din cel puțin 2 vile și 7 terenuri, valorând peste 1,5 milioane euro, greu de justificat din veniturile exclusive de bugetar, Pasztor s-a remarcat prin excursii exotice, cum ar fi participarea la scufundări nautice alături de membrii unui club exclusivist local sau la vânători internaționale și safari-uri. site news

Lasă un răspuns