Preparate de Crăciun. Cârnați de casă

  • Ingrediente
  • 3 kilograme carne de porc
  •  sare
  •  piper măcinat
  •  cimbru
  •  usturoi pisat
  •  boia de ardei dulce/iute
  •  intestine de porc

Cârnații de casă sunt nelipsiți de la masă de Crăciun, fiind cel mai așteptat preparat.

Pregătirea intestinelor

Mațele (intestinele) de porc se spală bine și se rad cu dosul cuțitului până se elimină toate impuritățile, după care se spală din nou cu apă fierbinte.

 Dacă vreți că mațele să fie albe, le puteți pune în apă cu sare de lămâie, bicarbonat și puțîn oțet.

Prepararea cârnaților

Se toacă carnea, care se amestecă apoi cu usturoi pisat, boia de ardei dulce/iute, după preferințe, piper măcinat și sare după gust.

Pentru ca cârnațIi de porc să aibă un gust bun, trebuie să folosiți o carne mai grasă, nu doar carne macră.

Mațele se umplu cu carnea amestecată cu condimente și se leagă la capete.

După ce ai terminat de umplut toate intestinele, cârnații se pun la uscat, la aer, timp de 2-3 zile. După aceea se pun la frigider site news.

Lasă un răspuns