Preot celebru, faimos pe internet, predică ce te lasă fără cuvinte. Uită tot ce știai despre păcat

Preot celebru, faimos pe internet, predică ce te lasă fără cuvinte. Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale care au ajuns la mii de oameni, datorită simplității lor, dar și a harului duhovnicesc cu care sunt încărcate.

Preot celebru, faimos pe internet, predică ce te lasă fără cuvinte

Într-o astfel de predică, părintele Calistrat a afirmat că motivele pentru care oamenii ajung în iad sunt altele decât cele la care se gândesc credincioșii:

„Grija vieții m-a scos din rai! Spun Sfinții Părinți, este o înșelăciune această lume care umblă în întuneric. Despre marele înțelept Diogene din Sinope, se spunea povestioare care circulau pe seama lui.

Uită tot ce știai despre păcat

‘Într-una din zile, putea fi văzut umblând prin Atena cu un felinar aprins în mână, strigând: „Caut un Om”. Omul, în sensul Ideilor platoniciene, nu poate fi găsit, există doar diverși oameni concreți. în perioada postsocratică („Micii socratici”) „Nu! Eu umblu în întuneric!”. Deci vă dați seama?

Deci noi trebuie să realizăm această întunecare a lăuntrului nostru, și ce frumos se cântă în Postul cel mare…”Cămara Ta, Mântuitorul meu, O văd împodobită, Și îmbrăcăminte nu am Ca să intru într-însa. Luminează-mi haina sufletului meu, Dătătorule de Lumina, Și mă mântuiește!”

Citește și Un preot român s-a apucat să prepare ciocolată cu canabis. Controversa din spatele acestei idei

Aceasta este Mamona care nu trebuie sa ne stăpânească și pe care noi trebuie să-l folosim. Și să știți.. să vă iasă din mentalitate: Nu bogăția te bagă în iad, nu mâncarea, nu băutura, nu luxul.. ci nesimțirea ta personală, față de Dumnezeu care ți le-a dat pe toate și nu știi să-i mulțumești…”, a spus părintele Calistrat. site news

Lasă un răspuns