Premierul României: Cu anumite reguli, hotelurile se pot deschide în iulie-august

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, 29 aprilie, că activitatea hotelieră ar putea fi reluată în lunile iulie-august, cu respectarea anumitor reguli. Acestea vor fi adoptate înainte de eliminarea restricțiilor. 

Orban precizează că vor fi reguli, dar nu le detaliază

„Nu văd vreo restricție în ceea ce privește activitatea de cazare în hoteluri, pensiuni, cu stabilirea unui set de reguli. INSP și alte entități sunt implicate în adoptarea unor protocoale, a unor reguli care trebuie respectate. Le vom adopta înainte de eliminarea restricțiilor”, a declarat premierul Ludovic Orban, întrebat despre posibila deschidere a sectorului de turism, în lunile iulie-august.

Premierul a precizat însă că, deși hotelurile ar putea fi redeschise, restaurantele vor rămâne în continuare închise.

„Activitatea hotelieră, cu anumite reguli, poate să pornească. Activitatea restaurantelor prezintă un risc mare de transmitere. Nu poți să porți mască, distanța dintre mese e mică, puține restaurante au spații separate și se adună lume destul de multă. Facem o analiză privitoare la restaurante, dar în prima fază e puțin probabil reluarea activității în restaurante”, a mai declarat premierul.

Vor rămâne închise mall-urile și restaurantele

Conform unor surse politice, în ședința conducerii PNL de marți seara, premierul Ludovic Orban le-a spus liderilor PNL câteva dintre măsurile pe care Guvernul le are în vedere. Premierul a ținut să precizeze ca va fi doar o „ușoară relaxare” a restricțiilor.

Astfel, dincolo de ridicarea restricțiilor de circulație în afara locuinței, după data de 15 este posibil să se deschidă frizeriile și saloanele, cabinetele stomatologice, parcurile și spațiile comerciale care au intrare din stradă, astfel încât să se evite aglomerarea în interior. Vor rămâne închise mall-urile, fiind considerate locuri unde măsurile de distanțare socială ar fi dificil de respectat. site news

Lasă un răspuns