foto facebook

Premierul Orban: Trecem de la stare de alertă la stare de ALERTĂ MAXIMĂ!

Hotărârea de Guvern prin care se pune în aplicare starea de alertă a fost adoptată, luni dimineață, 18 mai, pentru a nu fi comentarii și polemici privind starea de alertă, a declarat premierul Ludovic Orban. 

„Pentru a nu avea niciun fel de comentarii și polemică privind starea de alertă, pentru ca lucrurile să fie clare și să nu avem foarte multe dispute, decizia de a institui starea de alerta prin HG în conformitate cu prevederile legii e decizia adoptată.

Ce înseamnă stare de alertă maximă

Anterior, am convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Am luat hotărârea 25 a Comitetului ca fundament pentru hotărârea de guvern.

Odată cu adoptarea HG continuăm starea de alertă instituită, dar trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă, legea ne conferă toate pârghiile și instrumentele pentru a asigura măsurile”, a spus Orban.

„În următoarea perioadă, toate ministerele, toate autoritățile care se află în subordinea sau coordonarea ministerelor trebuie să fie mobilizate la maxim! Ministerul de Interne, prin Poliție, Jandarmerie, Poliția de Frontieră și toate structurile, inclusiv prin Poliția Locală, va trebui să se implice cu toate forțele pentru a asigura respectarea regulilor.

Majoritatea zdrobitoare a cetățenilor, 98 la sută… sunt oameni cu respect față de lege, oameni care respectă regulile și a căror responsabilitate a contribuit la ținerea sub control a epidemiei. Trebuie să fim în continuare alături de ei și să-i ferim de unii care se pare că nu înțeleg. Noi trebuie să fim de partea oamenilor corecți, responsabili”, a zis, luni, 18 mai, Ludovic Orban.

„Să spunem încă o dată lucrurilor pe nume: cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu cât limităm efectele epidemiei mai mult, cu atât șansa de a reveni la normalitate este mai mare”, a subliniat premierul României. site news

Lasă un răspuns