Premierul lui Vladimir Putin are coronavirus

Prim-ministrul Rusiei, Mikhail Mishustin a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de el în cadrul unei videoconferințe cu Vladimir Putin, difuzată la televiziunea rusă de stat, joi, 30 aprilie, relatează The Moscow Times.

Mishustin, care a fost numit premier în luna ianuarie, se află acum în autoizolare și va fi înlocuit temporar în funcție de prim-vicepremierul Andrei Belousov. Diagnosticul lui Mishustin vine pe fondul unei creșteri accentuate a numărului de infectări în Rusia. Bilanțul oficial a depășit cifra de 100.000 în această țară.

Conform unui raport publicat săptămâna trecută, membrii guvernului care intră în contact direct frecvent cu Mishustin sunt testați în mod regulat pentru coronavirus. Alți angajați sunt, de asemenea, obligați să poarte măști sanitare.

Rusia a anunțat 7.099 de cazuri noi de coronavirus, joi, 30 aprilie, ducând numărul total al celor infectați la peste 100.000.

Vladimir Putin spune că Rusia nu a atins apogeul epidemiei

Rusia este a 8-a țară din lume după numărul de infecții, depășind China și Iran în această săptămână. Bilanțul victimelor în Rusia se ridică la 1.073 de morți.

Citește și Angela Merkel anunță că restricțiile sociale vor fi extinse în Germania cel puțin până la 5 mai

Președintele Vladimir Putin a avertizat că Rusia încă nu a atins apogeul epidemiei, dar că o relaxare a restricțiilor ar putea începe în două săptămâni.

Cu numărul zilnic al cazurilor depășind câteva mii, Putin a extins perioada în care cetățenii din Rusia nu merg la muncă până pe 11 mai și le-a transmis oficialilor să plănuiască o ridicare treptată a măsurilor de carantină după această dată. site news

Lasă un răspuns