Premierul Ludovic Orban, despre deschiderea sezonului turistic: Este prematur să fie făcute anunţuri şi să fie luate decizii

Deşi autorităţile şi-ar dori să existe această posibilitate reală, Ludovic Orban a declarat că este prematur să fie făcute anunţuri şi să fie luate decizii în privinţa deschiderii sezonului estival.

Totul depinde de evoluţia epidemiologică

„Sigur, cu anumite reguli, activitatea hotelieră poate să pornească. În ceea ce priveşte activitatea restaurantelor, conform evaluării epidemiologice, prezintă un risc mare de transmitere din mai multe motive, pentru că în restaurante nu poţi să porţi masca, distanţa la aceeaşi masă şi distanţa între mese, mai ales că în puţine restaurante au tipuri de separeuri, adică pereţi care să separe mesele între ele.

De asemenea, în general în sălile de restaurante se adună lume destul de mult, adică şi numărul de persoane care pot fi infectate mare şi nivelul de apropiere plus imposibilitatea de a purta mască în restaurante creşte riscul de transmitere a virusului. Şi aici facem o analiză privitoare la restaurante, dar conform evaluărilor actuale în primă fază e puţin probabilă reluarea activităţii restaurantelor”, a afirmat Orban, care a precizat că pentru fiecare ridicare a restricţiilor autorităţile vor aştepta 15 zile pentru a vedea dacă măsurile luate au efecte asupra nivelului de infectare al cetăţenilor. 

Deschiderea sezonului estival nu este certă

El a mai afirmat că în privinţa sezonului turistic este prematur să fie făcute anunţuri şi să fie luate decizii.   

„În ceea ce priveşte sezonul turistic, e prematur să facem anunţuri şi să luăm decizii. Sigur că ne-am dori să existe posibilitatea reală ca oamenii să îşi petreacă concediile în destinaţii de vacanţă. Pe de altă parte, nu se poate anunţa de acum cu certitudine că se va da drumul la activităţi, va depinde de evoluţia epidemiologică”, a explicat premierul. site news

Lasă un răspuns