(VIDEO) Premierul, apostrofat de o pensionară din Iași pe tema pensiilor speciale

Prezent în Piaţa Unirii din Iaşi, acolo unde au avut loc manifestările oficiale dedicate sărbătoririi celor 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, premierul Ludovic Orban a stat de vorbă cu câţiva ieşeni. În acest context, o femeie i-a reproşat premierului că magistraţii au pensii prea mari.

Premierul Ludovic Orban a răspuns spunând că a iniţiat un proiect pentru reducerea pensiilor speciale. „Domnul Lazăr (n.r. – procurorul Augustin Lazăr) care a ieşit la pensie are 280 de milioane vechi. Cu pensia lui, în momentul de faţă dumneavoastră plătiţi 40 de pensii minime, domnule. Vă daţi seama?”, i-a spus femeia premierului Orban.

La finalul discuţiei, Ludovic Orban a subliniat faptul că PNL nu are majoritate în Parlament.

Premierul și președintele, huiduiți în zi festivă

Președintele Klaus Iohannis a fost huiduit și fluierat, vineri, în Iași, în repetate rândului, de-a lungul discursului dedicat Micii Uniri. Cele mai aprinse vociferări au venit atunci când a făcut referiri la PSD. Iohannis a fost huiduit când a zis că PSD vrea să blocheze din Parlament „năzuințele oamenilor”, printre altele. La huiduieli, Klaus Iohannis a zâmbit și și-a încetinit discursul, dar nu s-a oprit. „Văd ca părerile sunt împărțite”, a fost reacția șefului statului.

Vezi aici cum anticipam starea de spirit tensionată în care președintele și premierul au mers la Iași.

Și premierul Ludovic Orban a fost huiduit la Iași, de Ziua Unirii. Orban susține că au fost două grupuri de agitatori, aduși special la manifestație, unii dintre ei fiind parte a unor galerii de fotbal. El a abandonat discursul prgătit și a susținut unul improvizat. Premierula  vorbit mult despre autostrăzi, sperând ca va scăpa astfel de huiduieli. Planul nu i-a ieșit, însă.

Cele mai importante declarații ale președintelui huiduit și aplaudat deopotrivă

  • Unirea a fost opera extraordinară a generației pașoptiste
  • La fel ca înaintașii noștri, politicienii de azi trebuie să-și asume rolul de reformator
  • Avem nevoie de politicieni care să-și iubească țara cu adevărat și să facă din ea o Românie normală
  • Românii au arătat fără echivoc că vor o țară modernă, europeană. Din Parlament însă, PSD vrea să blocheze toate reformele și de aceea avem nevoie de anticipate. Nu e un moft, ci o dorință stringentă a socității românești ca România să se schimbe în bine
  • Sunt convins că la alegeri românii vor demontra că nu nu mai acceptă persoane slab pregătite în funcții publice
  • Îndemn toți românii să nu mai accepte nicio atitudine ostilă dezvoltării țării
  • Românii și România au nevoie de Autostrada Moldovei. Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic

Pancarte pentru Autostrada Unirii, toți politicienii vizați

La sosire, politicienii prezenți, dar și Klaus Iohannis, au fost întâmpinat cu pancarte. Unii dintre participanţi au afișat mesaje precum „Bine aţi venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea”, „Aţi intrat în horă, marcaţi banul pentru Moldova”, „Faceţi drumuri şi spitale, tăiaţi pensiile speciale”, „Hora la Iaşi, banii la Bucureşti”.

Vezi care este reacția de ultimă ora a liberalilor față de Autostrada Unirii.

Evenimentele s-au desfășurat în Piaţa Unirii din Iași şi au cuprinde un Te Deum şi un cuvânt de binecuvântare rostit de Mitropolitul Moldovei, Teofan, discursuri şi depuneri de coroane la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza. La final, a avut loc o paradă militară.

Manifestările oficiale au fost precedate de un concert de muzică populară, „Noi suntem români”, care a continuat și după discursurile politice,susţinut de Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Margareta Clipa, Laura Lavric.

Participanţii au fost invitaţi apoi de Primăria Iaşi la o masă populară, cu ceai, vin fiert şi plăcinte moldoveneşti. site news

Lasă un răspuns