Premieră la Cluj-Napoca. Cum sunt curățați pereții clădirilor

Primăria Cluj-Napoca a început, miercuri, curățarea pereților clădirilor din oraș de inscripțiile grafitti cu ajutorul unei  instalații mobile ecologice pe bază de apă sau abur sub presiune.
„Primăria Cluj-Napoca a achiziționat și recepționat acest aparat modern, unic, cred, în România, care curată grafitti, curată marcaje și indicatoare de circulație sau pete de ulei de pe borduri și trotuare. Își propune să ajute la curățarea clădirilor de grafitti și alte mizerii. Este un mijloc complet nepoluant, nu folosește niciun fel de substanțe chimice.

Am achiziționat acest echipament pentru a preveni și descuraja pe cei care utilizează tehnică de grafitti în spații neautorizate, spunându-le că dacă vor face în continuare acest lucru, amenzile se vor aplică la nivelul maxim și, pe lângă suportarea contravalorii pentru refacerea clădirii, vor suportă și rigorile prevăzute de legea contravențională, întrucât este afectată dimensiunea estetică a orașului”, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc, cu ocazia inaugurării instalației.

Instalația a costat aproape 250.000 de lei.

 Potrivit primarului Emil Boc,  oferă amatorilor de grafitti a avut  două soluții: proiectul „Artă în curtea școlii”, care permite desenarea pereților unor unități școlare, precum și alte spații care vor fi destinate artei grafitti site news.

Lasă un răspuns