Premieră anunțată de Petrom, pierdere uriașă pentru România!

Premieră anunțată de Petrom, pierdere uriașă pentru România! Conducerea Petrom evocă, în premieră, posibilitatea de a renunța la dezvoltarea proiectului Neptun Deep, dacă autoritățile nu schimbă repede legislația care să poată permite extracția gazelor, în condițiile în care oricum condițiile de pe piața europeană s-au deteriorat pentru producătorii de gaze, scrie economica.net.

Premieră anunțată de Petrom, pierdere uriașă pentru România!

Cristina Verchere, CEO al Petrom, a declarat, într-o conferință de presă că, dacă autoritățile mai întârzie cu noua legislație offshore, compania petrolieră ar putea renunța la proiectul Neptun Deep, inclusiv în noul context european care devine din ce în ce mai provocator pentru producătorii de gaze.

Legea Offshore trebuie modificată

“În primul rând, cred că am vorbit în multe rânduri despre condițiile preliminare, le voi mentiona rapid: stabilitate, termeni competitivi, piață liberalizată a gazelor naturale și infrastructură cheie pentru gaze. OUG 1/2020 a fost un lucru foarte important pentru ca investitorii să vadă un progres spre reîntoarcerea la o piață liberalizată, așa că acest lucru este binevenit.

Avem nevoie de modificări ale Legii Offshore. Înțelegem că va trece printr-un proces parlamentar, iar aceasta este următoarea etapă pe care o urmărim să o vedem. (…) Am spus mereu că Marea Neagră este despre „când”, deoarece este o resursă descoperită și evaluată și stă la baza securității energetice a României. Dar putem vedea că se schimbă contextul.

“Trecem de la “când”, la “dacă”

Presiunea de mediu crește, am vorbit despre Green Deal, despre ce anume înseamnă, vedem dezbaterile din jurul finanțării proiectelor de gaze. În absența unei modificări a legii offshore, mă tem, pentru prima dată, că trecem de la „când” la „dacă”. Iar acest lucru ar fi o pierdere uriașă pentru România. De aceea, avem nevoie de urgentare în această direcție.

Îndemnăm autoritățile să facă modificările de care avem nevoie, astfel încât cu adevărat să putem merge mai departe și să incepem acest proiect și să aducem, în cele din urmă, gazul în România și veniturile statului care vin odată cu acesta. Așadar, așteptăm să vedem această primă etapă, să fie depusă în Parlament”.

Citește și Sevil Shaidehh nu se dă dusă de la OMV Petrom, compania convoacă AGA ca să o schimbe

Este pentru prima dată când conducerea companiei petroliere enunță posibilitatea de a abandona proiectul de extracție a gazelor din Marea Neagră. site news

Lasă un răspuns