doctissimo

Pregătiri din timp pentru distribuirea în masă a vaccinului anti-coronavirus în România

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a anunțat intr-o postare pe Facebook că este momentul să organizăm un departament care să pregătească din timp administrarea rapidă a unui vaccin omologat împotriva coronavirus, chiar dacă până la obținerea acestuia ne aflăm la câteva luni distanță.

“Chiar dacă până la obținerea unui vaccin omologat împotriva coronavirus mai sunt câteva luni (în scenariul cel mai optimist), cred că acum este momentul să organizăm un Departament care să pregătească din timp administrarea rapidă și omogenă a acestuia. Vorbim despre o misiune esențială pentru siguranța națională, care va solicita la maxim  capacitatea organizatorică și logistică a statului român. Un astfel de departament ar avea de rezolvat câteva probleme majore:

a. Cum asigură statul român urgent doze îndestulătoare pentru vaccin? În condițiile în care e limpede că va exista o competiție între state pentru acces prioritar la vaccin, România va trebui probabil să aibă gata o capacitate proprie de producție, cu turatie maximă la momentul decisiv;

b. Cum va fi distribuit vaccinul în condiții de siguranță, sistematizat, etapizat, fără a provoca haos?

c. Cu ce legislatie vom lucra? Va fi (in sfarsit!) vaccinul obligatoriu sau vom avea de luptat și atunci cu grupurile de presiune susținute de la Răsărit?

Sunt, după cum se poate vedea, sarcini dificile, la care trebuie să începem să lucrăm încă de azi. Din punctul meu de vedere, Departamentul pentru pregătirea distribuirii vaccinului anticoronavirus va trebui compus din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Ministerului Justiției (legislație), ai MAI și MApN (Cantacuzino)”, a scris Ovidiu Raețchi. site news

Lasă un răspuns