Prefectul de Caraș, urmărit penal de DIICOT pentru grup infracțional organizat, și-a dat demisia, urmează alte căderi de capete

Prefectul de Caraş Severin, Matei Lupu, este urmărit penal de DIICOT pentru abuz în serviciu şi instigare la această faptă. El e suspectat că le-ar fi cerut unor poliţişti de la Serviciul Arme şi Explozibili să îi protejeze pe apropiaţii. Prefectul a fost pus sub control judiciar într-un dosar penal deschis pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Prin această rețea se obțineau permise pentru deținerea și procurarea de arme. În paralel, erau protejate persoane ce dețineau deja arme și care săvârșeau diverse infracțiuni.

Ministrul de Interne anunță și alte căderi de capete

Marcel Vela a declarat, azi, că prefectul de Caraș Severin, care și-a înaintat demisia, era pe lista de schimbări, mâine, la ședința de Guvern. Ministrul a spus că ceea ce a făcut prefectul este „incorect, imoral și mai ales ilegal”. „Polițiștii care au legături cu rețele infracționale sunt în vizorul polițiștilor. O să vedeți și în alte județe, poate chiar azi. Polițiști care au legături cu o rețea infracțională vor fi chemați la audieri. Se vor continua toate acțiunile de curățenie și de a aduce ministerul la o apreciere așa cum ar trebui în rândul populației”, a mai declarat ministrul. Dealtfel, acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor anticorupție din Alba, Arad, Gorj, Hunedoara, Timiș și Mehedinți. E de așteptat ca în aceste județe să urmeze noi rețineri sau alte surprize.

Prefectul de Caraș își proteja apropiații cu ajutorul polițiștilor

Procurorii DIICOT  au făcut 9 percheziţii în Caraș unde ancheta se desfăşoară pe mai multe paliere. Surse judiciare susțin că prefectul le-ar fi cerut unor angajaţi de la Serviciul Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase din IPJ să îi protejeze apropiații. În acelaşi caz sunt cercetaţi şi șeful Serviciului Arme, alături de un ofițer și trei agenți de poliție din aceeaşi structură. Din grup ar fi făcut parte, de asemenea, administratorul și angajatul unei firme. Aceștia sunt un fost jandarm, respectiv un fost polițist.

Lasă un răspuns