Potrivit GSP, CFR Cluj nu poate ajunge în Malta!

Potrivit GSP, CFR Cluj riscă să fie eliminată din UEFA Champions League fără să joace. Și aceasta pentru că nu poate ajunge în Malta.

Campioana României trebuia să decoleze în această dimineață spre Malta, zborul fiind programat la ora 11:00. Însă Malta a fost inclusă pe lista țărilor cu restricții, iar zborurile comerciale către acest stat au fost blocate. În aceste condiții, jucătorii campioanei trebuie să găsească o altă soluție pentru a ajunge în această țară până miercuri. Zi în care, de la ora 22:00 a României, ar trebui să o întâlnească pe Floriana FC. În cazul în care nu o va face, potrivit reglementărilor UEFA, va pierde meciul, la masa verde.

Se caută o soluție de ultim moment

Potrivit aceleiași surse, oficialii CFR Cluj intenționează să se adreseze Ministerului Afacerilor Interne. Intenția este de a primi o derogare care să le permită zborul spre Malta. Sau să le ofere, în cazul în care există, o altă soluție.

Reamintim, UEFA a stabilit reguli extrem de clare în ceea ce privește meciurile din ediția 2020-2021 a cupelor europene în contextul pandemiei. UEFA a precizat că dacă un club gazdă, după tragerea la sorţi, trebuie să joace cu un adversar care are interdicţie de a călători în acea ţară, trebuie găsită o arenă neutră pentru meci. În cazul în care clubul gazdă nu propune o alternativă de locaţie potrivită, atunci va pierde meciul.

Problema este că termenul a fost depășit. ”Dacă un club nu informează administraţia UEFA cu două zile înainte de o tragere la sorţi despre noi restricţii de călătorie, altele decât cele publicate de UEFA, acel club va fi considerat responsabil. Meciul va fi declarat pierdut de către clubul în cauză”, a precizat forul european.

Lasă un răspuns