Portal online pentru fermieri, lansat de Ministerul Agriculturii, pentru ca marfa lor să ajungă în marile magazine

Portal online pentru fermieri a fost lansat de Ministerul Agriculturii. Producătorii agricoli vor putea ajunge în marile lanțuri de magazine cu ajutorul Ministerului Agriculturii. Instituția a lansat un portal unde fermierii pot anunța ce produse au și în ce cantități. Măsura are scopul de a identifica cele mai bune modalități de preluare a mărfii direct de la producători.

Portal destinat fermierilor

Ministerul Agriculturii face legătura între fermieri și retaileri printr-un portal. Aici aceștia pot anunța de ce cantități de legume dispun, anunță instituția. Tot ce trebuie să facă este să acceseze platforma pusă la dispoziție de MADR la adresa  „www.rndr.ro/legume.” Apoi să dea informații despre  cantitățile de legume de care dispun.

 Pentru a putea completa informațiile în portal, producătorii agricoli trebuie să se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator. După completarea datelor, va fi transmis un e-mail de confirmare la adresa electronică indicată de producător.

Cum vor proceda fermierii

După crearea contului de utilizator se poate trece la completarea anunțului. Informațiile vor fi utilizate de Minister în vederea facilitării unui dialog cu marile lanțuri de retail. Măsura are scopul de a identifica cele mai bune modalități de preluare a mărfii direct de la producători.

„Este foarte important să se înțeleagă că această platformă se dorește să vină în sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal, care în această perioadă trebuie să își continue munca în ferme, în solarii sau în câmp. De aceea a fost creată, pentru ca noi, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, să îi sprijinim în dialogul cu marile lanțuri de retail, pentru a găsi soluții ca aceste produse să ajungă pe masa consumatorilor”, a afirmat ministrul Adrian Oros. site news

Lasă un răspuns