Ponta, „veste foarte bună” despre controversata OUG pe Sănătate, „dată pe furiș, ca hoții, de Orban și Costache”

Ponta, „veste foarte bună” despre controversata OUG pe Sănătate, „dată pe furiș, ca hoții, de Orban și Costache”! Ordonanţa de urgenţă adoptată marţi seara de Guvernul Orban, care permitea accesul spitalelor private în programele naţionale de sănătate, nu poate intra în vigoare, arată Victor Ponta.

Consiliul Legislativ precizează că o ordonanţă de urgenţă nu poate fi adoptată fără avizul Consiliului Legislativ, nefiind deci posibilă solicitatea avizului post factum, iar acum avizul nu mai poate fi emis, din moment ce Guvernul a fost demis şi nu mai poate adopta ordonanţe de urgenţă.

Ponta, „veste foarte bună” despre controversata OUG pe Sănătate, „dată pe furiș, ca hoții, de Orban și Costache”

Răspunsul Consiliului Legislativ a fost publicat de Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

„O veste foarte buna – Ordonanta de Urgenta de distrugere a Sistemului de Sanatate ( data pe furis, ca hotii, de Orban si Costache marti seara) NU poate sa intre in vigoare ! Era un dezastru: 1. pentru Sistemul Public 2. Pentru Spitalele Private. Din fericire prostia si graba autorilor au stricat proiectul !!! Sa fim insa vigilenti – nu vor renunta usor!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a afirmat, miercuri, că toate actele normative respective vor avea avizele necesare pentru a putea fi publicate în Monitorul Oficial.

Citește și Demnitarul din Guvern care continuă telenovela: ce este cu avizele lipsă la cele 25 de OUG-uri adoptate în miez de noapte

„Adoptarea ordonanţelor de urgenţă se face şi fără avizul Consiliului Legislativ. Ele toate se duc la Consiliul Legislativ. Evident că ordonanţele se aprobă sub rezerva includerii observaţiilor Consiliului Legislativ.

Asta-i aşa, să mai facă cineva puţină tevatură. (…) Nu ştiu de unde are informaţiile Ponta. Până la urmă toate ordonanţele vor avea avizele necesare pentru a putea fi publicate în Monitorul Oficial”, a declarat Ludovic Orban. site news

Lasă un răspuns