Ponta trece la amenințări: Dacă vreun ministru din guvernul meu dădea mailul pe care l-a dat Costache, îl aresta DNA din ședința de guvern

Ponta trece la amenințări: Dacă vreun ministru din guvernul meu dădea mailul pe care l-a dat Costache îl aresta DNA din ședința de guvern. Un mail ce ar fi fost scris de ministrul Sănătății, Victor Costache, și trimis secretarului de stat Andrei Baciu a stârnit o polemică, marți seară, la Digi24, între Victor Ponta, președintele Pro România, și secretarul de stat Horațiu Moldovan. Acesta din urmă ar fi fost co-destinatar al mailului, însă a negat că l-a primit și a refuzat să facă comentarii.

Ponta trece la amenințări

Victor Ponta: „Să dai peste cap un sistem întreg, cum e cel de sănătate, cu o zi înainte să fii demis, este o nebunie. Este categoric împotriva pacientului. Sistemul privat se adresează unei categorii restrânse, cu venituri peste medie. De aceea nu trebuie să distrugi sistemul public. (…)”

Horațiu Moldovan: „Ceea ce își propune această modificare este ca pacientul care a cotizat să poată să aleagă unde să se opereze, la spitalul public sau la privat. Avantajele sunt că nu este nevoie de liste de așteptare, așa cum este la spitalul de stat, la operațiile de cancer și de boli cardiovasculare. CNAS va deconta un serviciu integrat, nu va plăti nimic pacientul, indiferent dacă este la privat sau la stat. (…)”

Victor Ponta: „Știu că lucrați la un spital privat. Vă citesc mailul dat de ministrul Costache către consilierul de stat Andrei Baciu și către dumneavoastră: „Dragă Andrei, Ataşat găseşti ordinele ATI şi IMA rescrise de prietenii noştri. Le păstrezi doar pentru tine şi Horaţiu deoarece pregătim punerea rapidă în transparenţă luni cel tîrziu marţi. Încă imi e neclar cum pot numi cele două ordine. Te interesezi?” Dumneavoastră acum aveți o funcție publică, nu lucrați pentru spitalul privat. Cine sunt „prietenii noștri” care au scris ordinele?

Secretarul de stat se face că plouă

Horațiu Moldovan: „Nu pot să dau explicații despre un mail pe care nu l-am scris eu. Nu am primit acest mail, nu am citit acest mail, nu am legătură cu acest mail. Intervenția mea se leagă despre politica legată de programele naționale de cancer și boli cardiovasculare, despre benefiicile pentru pacient.”

(…)

Victor Ponta: „Știți care e relevanța? Dacă vreun ministru din guvernul Ponta dădea un mail în care spunea „Atașat găsești ordinele ATI şi IMA rescrise de prietenii noştri, le păstrezi doar pentru tine, pregătim punerea rapid în transparență marți”, îl aresta DNA din ședința de Guvern.

Citește și Soția liderului Pro România, motivul urii dintre Ponta și Orban

Evident că e adevărat mailul, l-a confirmat domnul Costache. E în cc și domnul Horțiu Moldovan, dar probabil că operând nu și-a citit mailurile. (…) știți cine e Andrei Baciu, domnul acela foarte dotat fizic, el a picat de fraier pe baza acestui mail.” site news

Lasă un răspuns