Ponta trăiește cea mai mare rușine, a primit interzis în PSD! Doar un singur politician îl mai susține în fața PSD

Ponta trăiește cea mai mare rușine, a primit interzis în PSD! Doar un singur politician îl mai susține în fața PSD. Mai mulţi lideri social-democraţi încearcă să blocheze alianţa dintre PSD şi ProRomânia. Cei mai vehemenţi sunt: Lia Olguţa Vasilescu, Mihai Tudose, Claudiu Manda şi Marian Oprişan. La polul opus, Gabriela Firea e singura care susţine cu tărie revenirea lui Ponta în partid, deşi restul primarilor PSD din Capitală se opun, pe motiv că Ponta nu vine cu zestre electorală. Dimpotrivă.

Ponta trăiește cea mai mare rușine, a primit interzis în PSD!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, e singura care insistă în PSD pentru o alianţă cu ProRomânia, în condiţiile în care lideri cu greutate ai partidului resping categoric întoarcea lui Victor Ponta în PSD, chiar şi indirect, sub formă de aliat. Motivul: partidul îl consideră în continuare trădător, după ce a pus umărul la moţiunea de cenzură a PNL care a scos PSD de la guvernare în toamna anului trecut.

Practic, Victor Ponta a trimis PSD în Opoziţie, împotriva voinţei partidului,  de două ori în decurs de numai patru ani: mai întâi prin demisia din noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv. Apoi prin contribuţia decisivă la trântirea Executivului Dăncilă.

Tudose, Manda și Vasilescu fac spume când aud de Ponta

Mihai Tudose, întors în PSD după o scurtă experienţă la ProRomânia, e unul dintre cei mai puternici contestatari ai lui Victor Ponta. „Azi, Pro România e un partid-balama şi cred că după alegeri nu o să mai fie în Parlament“, a spus Mihai Tudose într-o emisiune la Realitatea Plus.

Aflat lângă Mihai Tudose, europarlamentarul PSD Claudiu Manda a completat, cu trimitere la Ponta: „Este toxic şi e greu digerabil. E deja mult prea mult. Nu ai cum să ghiceşti a doua zi care va fi poziţia acestui partid. Am putea discuta cu ProRomânia după ce trec testul de 5%“.

Citește și Dâncu și Grupul de la Cluj, manevre să revină la vârful PSD prin spatele lui Ciolacu, Grindeanu și Ponta

Şi Lia Olguţa Vasilescu a reacţionat virulent după ce Ponta a declarat că nu vrea să se alieze cu PSD la Craiova, acolo unde Olguţa Vasilescu candidează pentru primărie. „Păi cine l-a invitat la vreo alianţă? Ca să tropăie pe lângă elefant, purecele trebuie să fie chemat (…).“, a scris Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Firea – Ponta, relație apropiată de șase ani

Gabriela Firea are o relaţia apropiată cu Ponta din 2014, când a fost purtătorul său de cuvânt  la alegerile prezidenţiale, pierdute în faţa lui Klaus Iohannis. Deşi conduce organizaţia PSD Bucureşti, Firea nu i-a convins nici pe primarii de sectoare să facă alianţă cu Victor Ponta. site news

Lasă un răspuns