Ponta povestește ce a pățit cu mama lui, în spitalele românești: sunat la ora 11 noaptea să vină să plătească urgent pentru operație

Liderul Pro România, Victor Ponta, a explicat, în contextul scandalului din sănătate, că și el a trecut prin experiența cu sistemul de sănătate. Ponta a explicat că o avea pe mama sa internată în spital, iar la ora 11.00 noaptea a fost sunat și i s-a spus că în cazul în care nu plătește o anumită sumă de bani, atunci nu va fi operată. Ponta susține că el a fost, totuși, un om norocos, pentru că avea banii, dar majoritatea cetățenilor nu au această posibilitate.

Citește și: ZVON delicat în PSD – Mircea Drăghici este doar vârful iceberg-ului în noul PSD?

”Mama mea, la ora 11 noaptea, m-au sunat de la spitalul unde era internată și mi-au zis că dacă nu plătesc suma X, nu o pun a doua zi pe masa de operație. M-am dus la 11.00 seara și am plătit. Aveam banii pe card, dar câți sunt în situația mea? Probabil nici 10% nu sunt în situația asta. (…) Mi se pare cea mai cinică această abordare. 10 trăiesc și restul de 90 mor. Nu mi se pare normală această abordare. Și este păcat că doar eu susțin principiul ăsta”, a spus Victor Ponta, la Gândul Live.

Ponta explică de ce spitalele private vor taxa la sânge pacienții

Ponta a explicat acum două zile că sistemul privat se adresează unei categorii restrânse, cu venituri peste medie. „De aceea nu trebuie să distrugi sistemul public. Cei de la privat au spus un lucru: la stat e 2.000 de euro o operație, la noi e 7.000. Până acum, 2.000 luam de la stat și 5.000 dădea pacientul.

Citește și cum Orban șochează, după ce a spus că ordonanțele sunt perfect legale, acum nu le mai publică.

Acum ați interzis să primesc coplata de 5.000, de aceea eu refuz toți pacienții și trebuie să vină cu toți cei 7.000. Banii au rămas aceiași. Operațiile pe cord costau 2.000 de euro, din bugetul pus la dispoziție se făceau 5.400 de operații anual. Domnul ministru a venit și a spus că operația pe care o face el ca medic nu mai e 2.000, ci 10.000 de euro. Dar din 5.000 de bolnavi se mai operează 1.000, pentru că banii sunt aceiași.” site news

Lasă un răspuns