Ponta îl torpilează zilnic pe Costache, ministrul Sănătății contraatacă: I s-a aprins beculețul roșu!

Ponta îl torpilează zilnic pe Costache, ministrul Sănătății contraatacă: I s-a aprins beculețul roșu! Victor Ponta a intrat, joi, în direct, la România TV, pentru a comenta efectele ordonanţei pe sănătate.

Ponta îl torpilează zilnic pe Costache

„Cred că sistemul de sănătate ne priveşte pe toţi şi nu poţi să iei decizii marţi seara, pe baza unui mail în care se vorbește de „prietenii noștri”. E bine să avem şi sistem privat, dar doar 5-10% din oameni îşi permit. Domnul Costache a mărit costul operaţiei pe care o face dânsul, de la 2000 la 10000 de euro, iar pe acest principiu, în loc să operezi 1000 de oameni, mai operezi 200, până se termină banii”, a declarat Victor Ponta.

„Domnul Costache operează la un spital care e în insolvenţă, care a fost investigat pentru reţete false”, a adăugat fostul prim-ministru.

„Vom asista în continuare la un sistem public, care în loc sa-şi crească calitatea, va trimite pacienţii în privat. Vom trăi într-o societate unde 10% din populaţie, eu şi dumneavoastră, vom avea acces la servicii bune, iar restul de 90% or să moară”, a mai avertizat Ponta.

Citește și Ponta trece la amenințări: Dacă vreun ministru din guvernul meu dădea mailul pe care l-a dat Costache, îl aresta DNA din ședința de guvern

Ordonanţa pe sănătate a fost publicată miercuri seară şi în ea se prevede accesul spitalelor private şi la fondurile pentru serviciile de urgenţă, lucru asupra căruia avertizase în repetate rânduri doctorul Raed Arafat.

Ministrul Sănătății, replică acidă, după acuzațiile lui Victor Ponta

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a pledat miercuri pentru un pact în sănătate, astfel încât acest domeniu să nu mai fie introdus în lupta politică. El susține că unul dintre cei care au introdus acest domeniu în bătălia politică a fost liderul Pro România, Victor Ponta, cel despre care spune că ”i s-a aprins beculețul”, odată ce a auzit de o reformă în sănătate.

„Ar trebui să avem un pact pentru sănătate, să nu introducem sănătatea în domeniul luptei politice. Un exemplu tipic este domnul Ponta. Domnul Ponta a introdus chiar el spitalele private în programele naţionale de sănătate. Această normă legislativă a fost emisă de Guvernul Ponta, în timp ce ministru al Sănătăţii era domnul Bănicioiu. Din păcate, suntem într-un an electoral, urmează alegerile, iar la domnul Ponta a funcţionat un reflex pavlovian.

Vezi și Orban spune că nu-i poate interzice ministrului Sănătății să opereze la privat: dimpotrivă, îl susține fiindcă sunt pacienți care fac coadă la Costache

S-a aprins beculeţul roşu, a început o reformă a sănătăţii, domnia sa a asociat acest bec roşu cu posibilitatea de a deveni prim-ministru, şi-a adus aminte acum zece ani când a fost o reformă în sănătate şi, manipulând opinia publică, a ajuns prim-ministru şi atunci are exact aceeaşi strategie, nici nu are rost să comentăm”, a declarat Costache la România TV.  site news

Lasă un răspuns