Ponta anunță că Pro România votează moțiunea de cenzură, decizia care poate decide soarta Guvernului Orban

Victor Ponta a anunțat miercuri, cu două ore înainte de moțiune, că el va vota moțiunea de cenzură a PSD și ”probabil cei mai mulți parlamentari Pro România vor vota pentru moțiune”. Cu voturile parlamentarilor Pro România, numărul de voturi în favoarea moțiunii ajunge, teoretic, la 250. Pentru ca moțiunea să treacă e nevoie de 233 de voturi.

Citește și cum a fost huiduit premierul Orban în plenul Parlamentului.

Liderul Pro România a făcut declarațiile la finalul ședinței de grup parlamentar. ”Nu am votat guvernul PNL Orban pentru că nu am avut încredere că poate să gestioneze țara. După trei luni, iată că am avut dreptate. Regret faptul că în urma înțelegerii dintre PNL și PSD nu vom avea nici primari aleși în două tururi. cel mai rău lucru este ceea ce s-a întamplat aseară – 25 de OUG adoptate de guvern noaptea ca hoții. Fiecare parlamentar Pro România va vota așa cum crede că este bine. Probabil că cei mai mulți vor vota pentru moțiune”, a declarat Ponta.

Noaptea în care Ponta și ai lui s-au sucit

Cu o seară înainte, Deputatul Mircea-Titus Dobre (Pro România) a afirmat, la Digi24, că parlamentarii partidului său nu vor vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD. Asta deorece căderea guvernului Orban este un obiectiv comun al social-democraților și liberalilor.

Mircea-Titus Dobre a exclus posibilitatea ca parlamentarii Pro România să susțină moțiunea de cenzură a PSD. ”Dacă moțiunea va trece, nu va trece cu voturile Pro România (…) Nu o să votăm o moțiune de cenzură care privește strict PSD și PNL. Cele două partide vor să rămână doar ele pe scena politică. Îi încurcă USR și Pro România”, a spus Dobre.

Acesta susține că social-democrații și liberalii au convenit deja asupra convocării alegerilor anticipate. Un semn al acestei înțelegeri era chiar faptul că guvernul Orban urma să adopte 25 de ordonanțe de urgență în ultima ședință în care mai putea face acest lucru.

Vezi și prima reacție a premierului față de decizia adoptării a 25 de ordonanțe dintr-un foc.

Întrebat cum comentează faptul președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că se va întâlni cu liderul Pro România, Victor Ponta, Dobre a răspuns: ”V-ați dus pe fenta lui Ciolacu”.

Cu doar două ore înainte de această declarație, un alt deputat Pro România, Adrian Dobre, spuneaaltceva. Anume că parlamentarii partidului vor decide luni seară cum vor vota la moțiune.

Liderul PRO România dăduse semnalul de câteva zile

Speculațiile legate de poziționarea Pro România la moțiunea de cenzură au apărut după o postare pe Facebook a lui Victor Ponta. ”Așa cum am spus: un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate și Educație – este un Guvern care trebuie pedepsit ; în Parlament și la vot de către cetățenii afectați în mod direct!”, a scris Ponta.

Pro România are în prezent în Parlament 24 de senatori și deputați. Alături de cei peste 230 de parlamentari ai PSD și UDMR, numărul susținătorilor moțiunii ar depăși 250.

Ponta a scris mesajul de pe Facebook după ce ordonanța de urgență prin care sunt liberalizate programele de sănătate care sunt finanțate de Ministerul Sănătății și CNAS a fost introdusă în ședința de Guvern de marți. Prin această ordonanță se extind programele de sănătate și în sistemul medical privat, practic fiind permisă decontarea serviciilor medicale către CNAS. site news

Lasă un răspuns