Polonia se alătură țărilor care încep gradual repornirea economiei

Polonia va începe repornirea treptată a economiei, din data de 19 aprilie, după măsurile introduse în urmă cu câteva săptămâni pentru limitarea pandemiei de COVID-19, a anunţat marţi ministrul sănătăţii polonez Lukasz Szumowski, transmite Reuters.

”De la 19 aprilie vom începe încet dezgheţarea economiei”, a declarat Szumowski. De asemenea, Piotr Muller, purtător de cuvânt al guvernului, a afirmat că în prima etapă vor fi ridicate restricţiile impuse magazinelor.

”Deciziile vor fi luate mâine sau poimâine pe baza viitorului scenariu care trebuie să fie pus în practică”, a declarat Muller.

Pe de altă parte, polonezilor care s-au vindecat în urma infectării cu noul coronavirus, li se va cere să doneze sânge, pentru ca anticorpii lor să poată fi folosiţi pentru a ajuta pacienţii cu COVID-19.

Medicii consideră că plasma sanguină provenită de la aceşti donatori poate accelera recuperarea pacienţilor cu COVID-19 şi reduce gravitatea simptomelor lor.

6.934 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus în Polonia, dintre care 245 au decedat . Peste 400 de pacienţi au fost declarați vindecați. site news

Lasă un răspuns