sursa: Google

Polițiștii din România, în alertă

Un deținut de 25 de ani, de la Penitenciarul Poartă Albă, a evadat miercuri după-amiază, părăsind un punct de lucru situat în municipiul Constanța, a informat Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

El fusese condamnat la peste patru ani de detenție pentru conducerea, sub influența alcoolului, a unui vehicul.

„Miercuri, în jurul orei 12,00, s-a constatat că deținutul Daniel Dumitru Vulpe, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsa privativă de libertate de 4 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influență alcoolului sau a altor substanțe, clasificat în regim semideschis, a părăsit un punct de lucru aflat pe rază localității Constanța”, a informat ANP, printr-un comunicat de presă. In vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, alarmarea personalului, precum și trimiterea de echipe de căutare, formate din personalul unității.
Fapta în cauza este asimilată infracțiunii de evadare și se pedepsește, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.
La momentul părăsirii punctului de lucru, deținutul era îmbrăcat cu geacă neagră și pantaloni gri.

„Pentru orice informație cu privire la persoană în cauza, apelați numărul unic de urgență 112 sau Penitenciarul Constanța-Poartă Albă, la numărul de telefon: 0740114320, 0241/853777, 0241/853701, 0241/853702”, se mai menționează în comunicatul ANP.

Lasă un răspuns