Polițiști, implicați într-un accident rutier

Un echipaj de poliţie a fost implicat într-un accident rutier în municipiul Târgu Mureş, a anunţat, joi, Inspectoratul de Poliţe Judeţean (IPJ) Mureş. Aceștia urmăreau un autoturism care circula cu viteză şi cu farurile stinse şi care a refuzat să oprească.
„La data de 4 decembrie, în jurul orei 21,05, Poliţia municipiului Târgu Mureş a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că un autoturism se deplasează pe ruta Berghia-Târgu Mureş, respectiv pe DJ 152A cu viteză, având farurile stinse. Un echipaj din cadrul Biroului Rutier Târgu Mureş a procedat la căutarea autoturismului în cauză, iar la intersecţia străzii Mureşului din localitatea Sâncraiu de Mureş cu DJ 152A l-au observat şi, întrucât circulă cu viteză şi cu farurile stinse, au pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. Autoturismul respectiv s-a deplasat înspre municipiul Târgu Mureş, pe stradă Barajului, iar ulterior pe străzile din zona Pieţei Armatei. Colegii noştri, fiind în urmărirea acestuia, au pătruns pe o stradă cu sens unic, respectiv pe stradă Săvineşti şi au circulat pe sensul opus de mers, iar la intersecţia acestei străzi cu străzile Libertăţii şi Câmpului, autospecială de poliţie a fost colizionată de un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din Târgu Mureş ce se deplasa pe drumul prioritar, respectiv pe stradă Libertăţii”, a anunţat IPJ Mureș. În urma impactului,  autospeciala de poliţie a intrat într-un copac de pe stradă Câmpului, iar autoturismul s-a lovit cu un indicator rutier aflat în intersecţia străzilor Libertăţii cu Câmpului.

„În urma accidentului nu au rezultat victime, doar pagube materiale. Atât conducătorul autoturismului, cât şi cei doi poliţişti din autospeciala de poliţie au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţistul ce conducea autospecială de poliţie a fost sancţionat contravenţional. Maşina urmărită de către colegii noştri a fost ulterior găsită abandonată în zona Pieţei Armatei, fiind indisponibilizată în vederea cercetărilor. Conducătorul acesteia nu a fost la acest moment identificat, poliţiştii efectuând verificări în acest sens”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Mureş. 

Lasă un răspuns