Poliția Română, recomandări pentru procurarea cărnii de miel pentru masa de Paște

Poliția Română anunță, pe pagina sa de Facebook, că persoanele care doresc să cumpere carne de miel pentru masa de Paște o pot face fără probleme. Tot ceea ce trebuie să facă este completeze punctul al doilea din declarația pe propria răspundere.

Poliţia Română a postat, din nou, întrebări pe Facebook în contextul sărbătorilor pascale din următoarea perioadă. De data aceasta, întrebările vizează procurarea cărnii de miel.

Sfaturi de la Poliția Română pentru procurarea cărnii de miel

„Întrebare: Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declaraţie?

Răspuns: Da, poţi merge să-ţi cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere. Unde bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor). De asemenea, îţi recomandăm să mergi singur.Nu cu toată familia. Dar şi să te asiguri că agentul economic de la care iţi cumperi mâncarea este autorizat şi respectă toate condiţiile igienico – sanitare impuse de instituţiile cu atribuţii în domeniu. Nu uita să ceri documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă, factură.

Carnea de miel, cu documente de provenienţă

Întrebare: Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă?

Răspuns: Da, poate veni. Dar reaminteşte-i să deţină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanţelor militare. Dar şi să-ţi aducă documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă, factură.

Produse cumpărate numai din locurile autorizate

Întrebare: Mai vin comercianţii cu turmele de miei la intrarea în oraş?

Răspuns: Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Aşa că asigură-te că îţi procuri produse numai din locurile autorizate”, arată Poliția Română, pe pagina sa de socializare. site news

Lasă un răspuns