PNL și PSD au scos securea războiului. Acuzații în ambele tabere politice: Un dezastru

Daniel Fenechiu și Robert Cazanciuc, ambii senatori, dar pentru tabere adverse: PNL și PSD, au avut un schimb de replici dure pe tema alegerilor electorale ce vor avea loc în acest an.

”Trăim într-o Românie în care realitatea politică e cât se poate de evidentă, e cât se poate de clar că PSD, care a avut o majoritate importantă, chiar dacă relativă, dar spre majoritatea absolută, 40 și ceva la sută, la alegerile precedente, nu se mai bucură de încrederea electoratului cum se bucura atunci, după cum au arătat ultimele alegeri, e cât se poate de evident că, cel puțin în intenția de vot, s-a conturat o majoritate de centru-dreapta, o chestiune care, fără îndoială, influențează, firesc și vizibil, inclusiv parlamentarii aleși pe listele PSD” a afirmat liberalul Daniel Fenechiu, la Digi24. 

PSD acuză PNL

Robert Cazanciuc i-a replicat: ”Adică ceea ce spuneți dvs. este că, în cele din urmă contează ciolanul politic? Nu contează interesul românilor, cuvântul dat în spațiul public”.

Social-democratul acuză PNL că, în ciuda declarațiilor făcute, a deschis ușile celor care se plimbă ”din stânga în dreapta”, contând doar interesul de moment, nu cel general al românilor.

Senatorul PSD a mai afirmat că ”ce se întâmplă în zilele astea este un dezastru”, decizia politică fiind a unei moțiuni de cenzură dacă Guvernul Orban își asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi: ”doar în această situație”.

Totodată, la acuzațiile că PSD ar fi vrut să blocheze bugetul, Cazanciuc a precizat că PSD a depus 30 de amendamente față de PNL care a depus anul trecut 6.000. 

Dublul limbaj și ipocrizia vor duce de râpă PNL

”Asta a vrut PNL, să nu avem dezbatere transparentă pe buget, pentru că sunt lucruri ascunse” a afirmat Cazanciuc, adăugând că ”Dublul limbaj, d-le Fenechiu, și ipocrizia vor duce acest partid istoric, cu actuala conducere, în istorie. Să tai masiv de la cele mai importante proiecte de infrastructură din România, cum e centura Bacăului, unde sunteți parlamentar de Bacău, e o nenorocire pentru țara asta”, scrie dcnews.

Fenechiu, răspuns pentru Cazanciuc

”Răspund la atacul personal – n.r. despre Bacău. Dl Cazanciuc vorbea de responsabilitate. Eu sunt convins că, dacă e responsabil, PSD, la Congres, vor decide să susțină demersurile de alegeri anticipate” a răspuns Fenechiu.

Senatorul PNL acuză PSD că a pierdut încrederea cetățenilor, dar se bucură în Senat de o majoritate cu care poate bloca proiecte pe care vrea să le facă Guvernul. ”Ce vrea să facă, dom`ne, bun pentru români?” a întrebat Cazanciuc.

Fenechiu a continuat ironic: ”Decizia chibzuită a unor iubitori de patrie, precum pesediștii, va fi că facem alegeri anticipate, mergem în fața românilor”. site news

Lasă un răspuns