PNL, lovitură în București. Rezultatele sondajului comandat de Nicușor Dan

PNL are 32% din intenția de de vot pentru Primăria Capitalei.  Alianţa USR-PLUS înregistrează un procent de  29%. PSD nu obține mai mult de 15%, comparativ cu  de Gabriela Firea, care atinge 30%.

PNL, favorit în sondajele lui Nicușor Dan

Datele apar într-un sondaj comandat de Nicuşor Dan. Ele nu au fost făcute publice de candidatul independent, susţin surse din USR . Cifrele au fost prezentate de Nicuşor Dan atât în filiala USR Bucureşti, cât şi în discuţiile cu liderii PLUS. În competiţia din Alianţă, PLUS a mai recuperat teren în faţa USR, dar tot partidul condus de Dan Barna are un scor mai mare în Capitală, susţin sursele citate. ”Diferenţa e de peste 10% în favoarea USR. Se vede că noi avem organizaţii mai puternice în sectoare”, susţin sursele citate. 

Citiți și sondaje-pentru-primaria-capitalei-cum-stau-pnl-psd-si-usr-la-procente-78923

De ce conduce PNL în București

Procentul mare al PNL în București este datorat de scorul imens al preşedintelui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale. În turul doi, şeful statului a atins peste 60% în Capitală, în condiţiile în care Primăria Generală şi toate primăriile de sector sunt conduse de primari PSD. Spre exemplu, în sectoarele 1 şi 3, Klaus Iohannis a avut aproape 70% din voturi. O parte din scorul obţinut de Iohannis s-a transferat către PNL, partidul  partener al şefului statului. Chiar şi în turul întâi, Klaus Iohannis a ieşit pe primul loc în preferinţele bucureştenilor, la o distanţă de cel puţin cinci procente în faţa lui Dan Barna, în fiecare sector.  Asumarea guvernării şi curăţenia făcută în organizaţia PNL Bucureşti sunt alte argumente pentru revitalizarea liberalilor în Capitală.  PNL insistă pentru un candidat propriu la Primăria Capitalei şi la toate sectoarele. Dacă vor fi două tururi de scrutin, fiecare partid de dreapta va avea candidat propriu, urmând să se coalizeze în turul doi. Dacă alegerile locale vor fi într-un singur tur, USR, PLUS, PNL şi PMP trebuie să vină cu candiat comun pentru a reuşi să o învingă pe Gabriela Firea. 

Citiți și ana-maria-dimitriu-protejata-ministrului-dezvoltarii-cel-mai-mare-sponsor-pnl-al-ultimelor-alegeri/

PNL , între Rareş Bogdan şi Violeta Alexandru 

Liberalii au comandat un sondaj de opinie în care îl vor măsura pentru Primăria Capitalei pe Rareş Bogdan (europarlamentar), Violeta Alexandru (liderul PNL Bucureşti), Ciprian Ciucu (liderul PNL Sector 6) şi Ionel Dancă (şeful cancelariei premierului). Liberalii îi vor testa pe Nicuşor Dan (USR) şi Vlad Voiculescu (PLUS). Ludovic Orban nu va fi inclus în acest sondaj, dar  varianta de a candida la Capitală nu e total exclusă. NIcuşor Dan, candidat independent pentru Primăria Bucureştiului, a prezentat un sondaj, realizat la cererea să, privind intenţia de vot pentru funcţia de edil al Capitalei. Potrivit cercetării, Nicuşor Dan e cel mai bine clasat candidat al Opoziţiei, contracandidatul său din Alianţa USR-PLUS, Vlad Voiculescu, fiind la mare distanţă de acesta. site news

Lasă un răspuns