PNL-iștii vor cu orice preț să ajungă din nou la putere, deschid granițele pentru ALDE și Pro România

PNL este deschis să primească parlamentari de la formațiunile lui Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, Pro România și ALDE, pentru că nu poate aduna o majoritate fără a face „genul acesta de compromis”, a declarat, joi, la RFI, liderul deputaților liberali, Florin Roman.

PNL-iștii vor cu orice preț să ajungă din nou la putere

Fără a mai pomeni despre alegerile anticipate, Roman a susținut că liberalii încearcă să adune numărul necesar de voturi în Parlament pentru învestirea Guvernului Cîțu.

Florin Roman a spus că PNL ar vrea „stabilitate și normalitate”, având în vedere și criza generată de coronavirus: „Stabilitate ar însemna ca săptămâna viitoare, cât mai repede, să avem un vot de învestitură asupra Guvernului Cîțu și categoric, să avem un Guvern cu puteri depline, care să poată gestiona așa cum trebuie România în această perioadă”.

Guvernul Cîțu, voturi de la Pro România și ALDE

Florin Roman se declară convins că Guvernul Cîțu va primi voturi și de la Pro România și de la ALDE.”

Dacă e să ne uităm la diferența între declarații publice și votul efectiv, o să vedeți, de exemplu, că în cazul Pro România, mult mai mulți membri ai grupului parlamentar au votat și celelalte guverne, deși Victor Ponta anunțase că nu va fi un vot de exemplu pentru Guvernul Orban II.

Dacă vă uitați la ALDE, e aceeași situație, au fost mai mulți parlamentari care au votat Guvernul și sigur, încercăm să găsim numărul necesar de 233 de parlamentari (…). Vom avea voturi și de la Pro România și de la ALDE”.

Citește și Victor Ponta este negru de supărare pe politicieni: Joacă teatru, în loc să se pregătească de criză

Întrebat dacă PNL este deschis să primească alți parlamentari de la Pro România și ALDE, deputatul a răspuns: ”Da. Au fost situații în care am primit astfel de parlamentari, pe cei care au votat alături de Guvernul liberal și și-au asumat public acest lucru. Altă soluție nu există, pentru că matematica e destul de simplă: nu poți aduna această majoritate, decât dacă faci genul ăsta de compromis”. site news

Lasă un răspuns