foto facebook

PNL ia în calcul o nouă stare de urgență. Fenechiu: „Dacă lucrurile scapă de sub control”

O nouă stare de urgență nu este exclusă, dacă lucrurile scapă de sub control, a declarat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

Ce spune Fenechiu

„Guvernul a fost sub o presiune extraordinară, deci practic, foarte multă lume a persiflat existența virusului și riscurile virusului, Guvernul a fost criticat de mediul de afaceri, de cetățenii care au stat în casă, că măsurile au fost prea dure și atunci Guvernul într-un concert european, urmărind practic și măsurile luate la nivel european, s-a aliniat unor măsuri europene, evident, cu elemente de prudență și cu posibilități de repliere, asta a făcut Guvernul, iar în situația în care cu adevărat lucrurile vor redeveni grave, nu vă îndoiți că Guvernul va lua măsurile de rigoare. Nu exclud posibilitatea ca, dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgență”, a declarat Daniel Fenechiu la RFI, citat de Mediafax.

Criteriile de apreciere țin nu doar de numărul contaminărilor, țin și de gravitatea acestora, de numărul de persoane care sunt într-o situație gravă și sunt în secțiile de reanimare, țin de procentul de decese din cazurile respective, a precizat politicianul.

„Există o analiză mult mai amplă. În situația în care se constată că recrudescența a devenit extrem de periculoasă și că riscul de contaminare s-a dublat, triplat, în momentul acela cu siguranță, Guvernul va lua măsuri (…).

Citește și Orban susţine prelungirea stării de alertă: „Fac din nou apel la oameni să nu asculte glasurile de sirenă”

Măsurile Guvernului vor fi extrem de ferme

Atâta vreme cât nu vom constata existența unui număr de cazuri grave, foarte grave, cu consecințe în ceea ce privește viața persoanelor contaminate, se poate discuta despre menținerea unor măsuri mai relaxate.

În momentul când lucrurile astea se vor schimba, nu am nici o îndoială că și măsurile Guvernului vor fi extrem de ferme, indiferent care sunt costurile politice, pentru că politic, poți să-ți revii peste o perioadă de timp, însă viața unui om pierdută nu poți să o recuperezi în nici o situație”, a adăugat liderul senatorilor PNL. site news

Lasă un răspuns