Plecarea medicilor, blocată inclusiv prin retragerea dreptului de liberă practică. Cine analizează acest lucru

Plecarea medicilor ar putea fi blocată inclusiv prin retragerea dreptului de liberă practică. Guvernul analizează două variante prin care să blocheze plecările medicilor. Să le interzică dreptul la liberă practică, care nu este agreată de premier, sau să li se prelungească perioada de preaviz, potrivit Mediafax.

Medicii care demisionează, fără dreptul de a practica această meserie

Guvernul analizează inclusiv varianta prin care medicii care demisionează în această perioadă ar putea să îşi piardă dreptul de a practica această meserie. A anunţat premierului Ludovic Orban.

„Vom opta pentru o variantă. Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă. Să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească. Adică aş prelungi perioada de preaviz. Pentru că acest lucru este posibil în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la prevederile Codului Muncii.

Interzicerea dreptului de practică (n.r) este o propunere formulată de foarte mulţi şi din zona politică şi din cea nepolitică. Nu am o opinie clar formulată”, a declarat Ludovic Orban, la Europa FM.

Spitalul Judeţean din Brăila, fără trei medici

Spitalul Judeţean din Brăila a rămas fără trei medici în plină epidemie de COVID-19. Este vorba despre specialişti de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi de la Terapie Intensivă, care au renunţat la locurile de muncă.

Şi mai mulţi medici de la Spitalul Mioveni, inaugurat anul trecut, şi-au dat demisia. Acest lucru după ce s-a decis ca unitatea să devină suport pentru COVID-19. Demisiile nu au fost însă acceptate de managerul spitalului, care recunoaşte că e greu „să ieşi la luptă cu mâinile goale”. site news

Lasă un răspuns