Platformă online pentru înregistrarea documentelor pentru instituțiile publice, lansată de Guvern

Platformă online pentru înregistrarea documentelor pentru instituțiile publice, lansată de Guvern. Înregistrarea documentelor adresate instituțiilor publice se poate face online. Autoritatea pentru Digitalizarea României a lansat joi platforma aici.gov.ro, a informat joi Guvernul.

Platforma aici.gov.ro, pentru depunerea documentelor

Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu Aurachain, Asociația pentru Tehnologii Avansate, Bithat și Telekom lansează platforma digitala https://aici.gov.ro/home.

Aceasta servește ca intermediar pentru înregistrarea documentelor adresate instituțiilor publice care nu au un sistem propriu de registratură online.

Care este obiectivul platformei

Obiectivul platformei noi lansate este eficientizarea și tehnologizarea proceselor de comunicare la nivel naționale. Astfel încât toate instituțiile publice din România să fie înrolate într-un sistem digital capabil să răspundă solicitărilor cetățenilor în format electronic, într-un timp cât mai scurt.

Nivelul scăzut de digitalizare al instituțiilor este obstacolul în calea funcționării și comunicării eficiente în spațiul virtual. Noul proiect este dezvoltat de ADR în parteneriat cu Aurachain, Asociația pentru tehnologii Avansate, Bithat și Telekom. Proiectul este soluția care va permite înlesnirea comunicării dintre contribuabil și instituțiile publice.

Ce oferă platforma online

Platforma aici.gov.ro oferă posibilitatea ca toate persoanele juridice din România să transmită către reprezentanțele județene ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (ANOFM) cererea pentru solicitarea șomajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020. Șomajul tehnic permite societăților private să solicite plata de la bugetul de stat a 75% din salariul mediu brut pe economie tuturor angajaților.

La începutul săptămânii viitoare, platforma va oferi și instrumente necesare plății indemnizației pentru alți profesioniști. Eespectiv cooperatiști și structuri sportive sau persoane fizice. Ei au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și drepturi conexe.Aceștia sunt afectați prin instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

A.D.R. se organizează și funcționează ca structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Ea este în coordonarea prim-ministrului. site news

Lasă un răspuns