Coogee Beach a fost închisă de autorități la 28 martie

(VIDEO) Plajele din Sydney, redeschise parțial

Câteva dintre plajele din sud-estul capitalei australiene Sydney au fost redeschise la 20 aprilie, măsură ce se încadrează în planul guvernamental de ridicare treptată a restricțiilor impuse de pandemia COVID-19.

Au fost însă păstrate o serie de restricții, regula ce limitează constituirea de grupuri mai mari de 2 persoane fiind menținută, de exemplu, pentru o perioadă estimată la cel puțin încă o lună.

Australienii s-au relaxat, dar au respectat și regulile

Potrivit presei australiene, în regiunea New South Wales s-au înregistrat doar șase noi cazuri de infecție cu noul coronavirus în 24 de ore – un semn că evoluția pandemiei este sub control.

Astfel, plajele Coogee (foto), Maroubra și Clovelly sunt deschise, de luni 20 aprilie, pentru o serie de activități fizice precum jogging, plimbări, înot și surf. Consiliul local Randwick interzisese aceste activități la 28 martie, pentru a descuraja australienii să se adune în grupuri „mari” pe plajă.

De asemenea, cei ce merg la plajă pentru a face sport trebuie să mențină între ei o distanță de cel puțin 1,5 metri, iar numărul persoanelor dintr-un grup trebuie să fie de maximum două.

Sunt interzise, în continuare, staționarea pe plajă și bronzatul, iar autoritățile monitorizează în continuu plajele pentru a se asigura că publicul respectă regulile.

Potrivit imaginilor furnizate de postul Nine News, australienii au respectat restricțiile, spre deosebire de cum s-au comportat americanii în week-end-ul trecut, pe plajele din Florida. site news

Lasă un răspuns