Pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton nu mai este pe lista de onoruri a Reginei Elisabeta!

Englezul de 35 de ani, îi va împlini pe 7 ianuarie, a fost, cândva, la Palatul Buckingham, la invitația Reginei Elisabeta, prilej cu care a primit și Ordinul Membru al Imperiului Britanic. Evenimentul onorant s-a petrecut în 2009, după ce, cu un an în urmă, Hamilton avea să câștige primul său titlu de campion mondial în Formula 1.

Lewis Hamilton, la doar o coroană de Michael Schumacher!

Dave Richard, șeful sporturilor cu motor din Regatul Unit, se aștepta ca, după un deceniu, în care Lewis Hamilton n-a mai fost băgat în seamă de Casa Regală, anul acesta pilotul britanic să figureze pe Lista de Onoruri a Reginei și să primească și alte distincții onorante, poate chiar titlul de ”Sir”. Pretenții justificate, se pare, pentru că Hamilton a câștigat, din 2008 și până acum, șase titluri de cel mai bun pilot de Formula 1, ultimul cu doar câteva zile în urmă. Celelalte cinci și le trecuse în cont după cum urmează: în 2008 cu McLaren Mercedes, apoi în 2014, 2015, 2017, 2018 și 2019, cu un monopost contruit de Mercedes. În ierarhia generală, conduce germanul Michael Schumacher, cu 7 coroane, urmat de britanicul Hamilton, cu șase, și argentinianul Juan Manuel Fangio, cu 5 titluri supreme!

Lista Reginei cuprinde 1100 de nume

În fiecare an, Regina Elisabeta face o Listă de onoruri care cuprinde 1100 de nume de personalități din toate domeniile, pe care le invită la Palatul Buckingham. Se pare că printre favorizații de anul acesta se numără Elton John, Roger Taylor (baterist), cât și producătorii de film Sam Mendes și Steve McQuenn. În lumea piloților de Formula 1 se află mai mulți premianți regali, cum ar fi Jenson Button, Jackie Stewart, Stirling Moss și Jack Brabham, toți cu grad de ofițer, iar Nigel Mansell este comandantul, în ciuda faptului că a câștigat doar o singură Cupă Mondială.

„Lewis este mult mai îndreptățit să primească și alte recunoașteri regale, mai ales că nu provine dintr-un mediu privilegiat. El și tatăl său au muncit incredibil pentru a intra, mai întâi, în karting și pentru a urca. Au făcut sacrificii mari și astea fac realizările lor și mai extraordinare”, spunea cu sinceritate Dave Richard  

Lasă un răspuns