Pieleanu, premieră anunțată în DIRECT. În cine au românii cea mai mare încredere, nu este nici Iohannis, nici BOR

Marius Pieleanu susține că populația României are o încredere foarte mare în activitatea lui Raed Arafat.

Ce spune Pieleanu despre Iohannis

”În mod evident românii au reacționat pozitiv la măsurile de până acum ale autorităților. Oamenilor le este teamă, iar în general în astfel de momente ei simt nevoia exercițiului autorității. E timpul să operăm cu prezumția de încredere în autorități.

Președintele are în continuare acel defect major, pe care îl reproșăm noi. Nu empatizează suficient cu populația, nu e un defect voit, asumat. De aici sunt discuții că nu ia nu știu ce măsuri.

Dau informație în premieră, 70% au încredere multă și foarte multă în activitatea lui Raed Arafat.”, a spus Marius Pieleanu.

Starea de urgență nu trebuie să fie motiv de panică

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat că decretarea stării de urgență de către președintele Klaus Iohannis nu ar trebui să fie motiv de panică pentru români.

„În urma anunțului domnului Președinte despre declararea stării de urgență, au început speculațiile, mesajele de panică și mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populației. Au apărut afirmaţii în mass-media cum că alimentele vor fi raţionalizate sau că circulaţia va fi închisă … etc. Au apărut filmări regizate de persoane care iau situaţia în glumă arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ insinuând ca situaţia este scăpată de sub control. Mass-media, cei care postează pe reţelele de socializare şi fiecare dintre noi, ca cetăţeni responsabili, va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă”, afirmă Arafat.

Anunțul făcut de președinte are scopul să ajute populația, nu să creeze probleme, a mai spus secretarul de stat în MAI. site news

Lasă un răspuns