Revista Biz

Philips produce 15.000 de ventilatoare pe săptămână pentru bolnavii de coronavirus

Respironics E30 este noul ventilator Philips, un ventilator versatil şi uşor de utilizat, proiectat pentru producţia la scară largă, pentru a trata pacienţii cu insuficienţă respiratorie. Philips a anunţat că începe imediat producţia acestui ventitalor.

Royal Philips, lider mondial în tehnologie medicală, a comunicat actualizarea planurilor sale de a dubla producţia ventilatoarelor medicale începând cu luna mai 2020 şi de a obţine o creştere de patru ori mai mare în al treilea trimestru al acestui an.   

Acest plan are la bază creşterea producţiei din primele trei luni ale anului, creştere care a permis furnizarea de ventilatoare suplimentare, esenţiale pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19, în spitalele din cele mai afectate regiuni din China, sudul Europei şi SUA. Pentru a răspunde în continuare cererii globale uriaşe, Philips a prezentat noul său ventilator Philips, Respironics E30.

 „În conformitate cu misiunea Philips, ne-am angajat pe deplin să ajutăm cât mai mulţi furnizori de servicii medicale să ofere diagnostic, să trateze şi să monitorizeze numărul tot mai mare de pacienţi infectaţi cu COVID-19 ”, a declarat Frans van Houten, CEO Royal Philips.  

„Ne-am mobilizat pentru a putea face acest lucru începând cu luna ianuarie. Colaborarea cu partenerii noştri de încredere, Flex şi Jabil, va extinde rapid capacitatea noastră de producţie a ventilatoarelor medicale şi va consolida lanţul de aprovizionare pentru a permite o producţie de până la 4.000 de ventilatoare pe săptămână în al treilea trimestru al anului.  În completarea acestui fapt, echipa a dezvoltat noul ventilator Philips Respironics E30, care poate fi utilizat în siguranţă atunci când ne confruntăm cu acces limitat la un ventilator complex pentru terapie intensivă. Ventilatorul Philips Respironics E30 poate oferi o gamă largă de opţiuni de tratament, iar din luna aprilie am extins producţia sa la 15.000 de unităţi pe săptămână.”

Creşterea producţiei ventilatoarelor medicale pentru pacienţi în stare critică infectaţi cu COVID-19

 Philips colaborează cu partenerii săi în materie de fabricare a soluţiilor medicale, Flex şi Jabil, precum şi cu alţii, pentru a extinde mai mult liniile de asamblare a ventilatorarelor medicale şi a-şi consolida lanţul de aprovizionare. Flex şi Jabil au experienţă în tehnologiile dispozitivelor medicale, dar şi o amprentă globală în industrie, precum şi o reţea de furnizori de materiale şi componente certificate. Flex produce deja unul dintre celelalte echipamente Philips dedicate sistemului respirator.  

 Liniile de asamblare de la unitatea de producţie Philips din Murrysville, în vestul Pennsylvaniei (SUA), alături de Flex se concentrează pe producţia ventilatoarelor medicale Trilogy pentru ventilaţie invazivă şi non-invazivă, în timp ce liniile de asamblare Philips din California (SUA), alături de Jabil se concentrează asupra producţiei ventilatoarelor medicale Philips Respironics V60 pentru ventilaţie invazivă şi non-invazivă. Se prevede că producţia combinată a ventilatoarelor medicale va creşte la 4.000 de unităţi pe săptămână în al treilea trimestru al anului 2020.  

Philips lucrează cu furnizorii săi din SUA, Europa şi Asia pentru a asigura o aprovizionare suficientă şi neîntreruptă a celor peste 650 de componente diferite necesare pentru asamblarea ventilatoarelor medicale Philips.  

 Philips Respironics E30 pentru a compensa deficitul de ventilatoare medicale  

Pentru a adresa în continuare nevoia presantă de ventilatoare pentru îngrijirea pacienţilor în stare critică, Philips a lucrat cu medici şi autorităţi de reglementare în domeniul medical din Statele Unite şi alte ţări pentru a dezvolta un ventilator disponibil uşor, care să compenseze deficitul ventilatoarelor medicale. Proiectat pentru producţia la scară largă de către o echipă cu experienţă profundă în îngrijirea sistemului respirator, ventilatorul Philips Respironics E30 este optimizat pentru a trata pacienţii cu insuficienţă respiratorie. Acest ventilator uşor de utilizat dispune de instalare rapidă şi operaţiuni simple, oferind furnizorilor de servicii medicale o gamă largă de opţiuni pentru a trata şi monitoriza pacienţii.

  Philips Respironics E30 poate fi utilizat non-invaziv, precum şi invaziv, fiind suficient de flexibil pentru a se adapta nevoilor de tratament pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19.  

Philips extinde rapid producţia acestui nou ventilator, având în vedere nevoile fără precedent ale furnizorilor de servicii medicale şi ale pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19, respectând, de asemenea, standardele de calitate a dispozitivelor medicale. În data de 8 aprilie 2020, FDA (Food and Drug Administration) din SUA a autorizat dispozitivul pentru utilizarea sa pe teritoriul SUA în timpul stării de urgenţă. Philips lucrează cu autorităţile de reglementare relevante pentru a distribui dispozitivul şi la nivel global.   

 Investiţiile în creşterea producţiei  

 Pentru a facilita extinderea producţiei în cele trei spaţii de fabricare a ventilatoarelor din SUA, Philips investeşte câteva zeci de milioane de dolari în instrumente şi matriţe suplimentare, linii de asamblare finale şi instalaţii de testare.  

Importanţa colaborării internaţionale în lupta împotriva COVID-19  

 Deoarece tratamentul împotriva virusului COVID-19 depinde de disponibilitatea globală a ventilatoarelor şi componentelor sale, Philips continuă colaborarea cu guvernele, autorităţile publice în domeniul sănătăţii şi industriile relevante pentru a proteja extinderea producţiei de materiale, componente şi produse finale, precum şi transportul acestora între ţări. Acest lucru este pe deplin în conformitate cu apelul la acţiune din martie 2020 al Camerei Internaţionale de Comerţ (ICC) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).  

 O alocare corectă şi etică a echipamentelor medicale rare

Philips consideră că echipamentele medicale rare, cum ar fi ventilatoarele medicale, ar trebui puse la dispoziţie în întreaga lume, folosind o abordare corectă şi etică pentru a aloca resursele, în funcţie de cerinţele acute ale pacienţilor în baza datelor disponibile, precum statisticile COVID-19 pe ţară/regiune şi capacitatea de îngrijire critică disponibilă. Philips poate împărţi comenzile în loturi pentru a fi livrate în etape, astfel încât compania să poată deservi simultan mai multe ţări/regiuni care au nevoie. site news

Lasă un răspuns