foto pexels

Petiţie semnată de mii de români: Asimptomaticii să fie trataţi acasă!

Profesorul Laura Stifter a lansat în mediul online o petiţie prin care cere autorităţilor din sănătate ca persoanele cu simptomatologie uşoară sau asimptomatice să poată fi lăsate la domiciliu.

Petiție propusă de un profesor

„În mass media vedem o mulţime de cazuri de persoane ţinute cu săptămânile în spital, împotriva voinţei lor doar pentru că testele nu le ieşeau încă negative. Această situaţie este traumatizantă psihologic pentru pacienţi”, spune Prof. Laura Stifter.

Această petiţie a fost deja semnată de peste 14.000 de oameni.

Propunerea este pentru cei care nu doresc să fie internaţi în spital. Prof. Stifter este convinsă că, în contextul actual, mulţi vor ascunde faptul că au simptome de teama de a fi internaţi contra voinţei lor. În plus, sistemul sanitar ar putea redirecţiona resursele spre cazurile grave.

Iată ce a spus celebrul medic infecţionist Ion Alexie din Las Vegas în cadrul emisiunii Marius Tucă Show: “La noi, dacă pacientul nu are niciun simptom, noi nu îl internăm în spital. Îl trimitem acasă să stea în izolare. Li se dau instrucţiuni dacă încep să se simtă rău.“

Medicul Adrian Marinescu este de părere că pentru fiecare pacient care ar putea fi lăsat acasă trebuie mai întâi stabilit ce risc de a face complicaţii are.

„A fost şi situaţia unui ambulanţier de la noi care a rămas acasă în primă fază, pentru că părea că este o formă uşoară, şi lucrurile s-au complicat nu la nivel de zi, la nivel de ore, şi a ajuns din păcate la deces. Dacă e un tânăr dar care este obez, are boli cardiovasculare, diabet, el nu ar trebui lăsat acasă.”

Ministrul Sănătăţii a spus recent că în viitor asimptomaticii ar putea fi monitorizaţi acasă, însă, deocamdată nu există niciun plan concret despre ce paşi ar trebui urmaţi pentru acest lucru. site news

Lasă un răspuns