Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro foto: unsplash

Peste un milion de cazuri de COVID-19 în Brazilia

Vineri, 19 iunie, Brazilia a raportat peste un milion de cazuri de coronavirus, devenind astfel a doua țară cea mai afectată, după SUA.

În ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătății brazilian a declarată că numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 1.032.913, cu peste 50.000 de noi cazuri de infectare.

Conform Mediafax, cifra foarte mare, de aproximativ 55.000 de cazuri raportate în 24 de ore, vine conform autorităţilor şi după o serie de corectări, după ce zilele trecute se raportaseră mai puţine cazuri.

Specialiştii consideră că numărul real de cazuri din Brazilia ar putea fi de până la şapte ori mai mare decât statisticile oficiale.

Universitatea Johns Hopkins spune că Brazilia efectuează în medie 14 teste la 100.000 de persoane în fiecare zi, iar specialiştii în sănătate spun că numărul este de până la 20 de ori mai mic decât cel necesar, potrivit NBC News.

Datele oficiale arată o tendinţă descendentă a virusului în nordul Braziliei, incluzând regiunea Amazon, un platou în cazuri şi decese în cele mai mari oraşe ale ţării de lângă coasta Atlanticului, dar o curbă în creştere în sud. site news

Citește despre: Ucraina a devenit focar de infecție

Lasă un răspuns