Peste 5.000 de persoane sancționate în prima zi de izolare totală

Peste 5.000 de persoane au fost sancționate în prima zi de izolare totală. Polițiștii au depistat, miercuri, 5.621 de persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației prevăzută de ordonanță militară, a anunțat Inspectoratul General al Poliției Române.

Peste 5.000 de persoane sancționate în prima zi de izolare totală

Acestora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 7.404.297 de lei.

Acțiunea polițiștilor a început miercuri, la ora 12:00, când au intrat în vigoare restricțiile de circulație. A fost și prima zi de izolare totală în România, Ordonanță Militară nr.3 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 fiind publicată, în noaptea de marți spre miercuri, în Monitorul Oficial.

Ordonanța a institutit un nou regim de deplasare pentru toți cetățenii României. În aceste condiții, mai avem voie să ieșim din casă doar în anumite condiții și având anumite documente justificative (adeverință sau declarație) la noi.

Carantina instituționalizată este măsura decisă de statul român pentru orice persoană revine dintr-o țară aflată în zona roșie. Țările sunt încadrate în această zonă prin hotărâre a Institutului Național de Sănătate Publică Izolarea la domiciliu este măsura decisă de autorități și obligatorie pentru oricine revine în țară dintr-o țară din zona galbenă, conform listei întocmite și actualizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Durează 14 zile, poate fi făcută la adresa din domiciliu sau oriunde altundeva.

Cu o condiție, să fie adresa declarată la intrarea în țară și respectată. Cei care sunt în izolare la domiciliu nu pot părăsi sub nicio formă și pentru niciun motiv locuința, fără acordul DSP. Ei nu pot primi vizite. Iar dacă locuiesc cu alți membri de familie, ei intră de asemenea în izolare, dacă nu există posibilitatea separării totale. Cei care încalcă regulile merg direct în carantină instituționalizată 14 zile. site news

Lasă un răspuns