Pesta porcină blocheză o mare fermă de animale din Vrancea

Pesta porcină blocheză o mare fermă de animale din Vrancea

Pesta porcină lovește județul Vrancea, virusul fiind confirmat într-o gospodărie din localitatea Goleşti. Situația este gravă deoarece în raza de protecţie a virusului se află cel mai mare combinat de creştere a porcinelor din judeţ, cu un număr de aproape 34.000 de porcine. Inspectorii DSVA au stabilit că ferma trebuie să fie izolată. Asta înseamnă că pentru o perioadă de 45 de zile, din exploatație nu va intra și nici nu va ieși vreun animal.

„În data de 18.11.2019, a fost confirmată prezenţa virusului Pestei Porcine Africane într-o exploataţie cu un număr total de şapte porci, situată în localitatea Goleşti, comuna Goleşti, judeţul Vrancea. În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă”, a anunțat DSVSA Vrancea.

Autoritățile au stabilot ca gospodăria din Golești să fie plasată sub supraveghere. Totodată, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației.

De departe, cei mai afectați sunt marile ferme de creșterea a animalelor, precum Premium Porc, care trebuie să respecte măsurile de restricție impuse de veterinari.

„În zona de protecţie a virusului se află Premium Porc, societate care la 17 noiembrie avea circa 34.000 de capete. S-au luat toate măsurile de protecţie necesare, conform legii. Deocamdată, din fermă nu pleacă nimic. Dacă nu mai apare un alt focar în următoarele 20-21 de zile un alt focar, societatea poate solicita şi primi derogare de a livra porci mai devreme”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Vrancea, Adrian Rădulescu.

Un comentariu la „Pesta porcină blocheză o mare fermă de animale din Vrancea

Lasă un răspuns