FOTO facebook

Persoanele infectate cu COVID-19, tratate în cel mai mare spital privat din România, preluat de stat

Polaris Medical, cel mai mare spital privat de recuperare din România realizat cu o investiţie de 10 milioane de euro, a fost preluat de Consiliul Judeţean Cluj pentru a trata aici pacienţii infectaţi cu COVID-19.

Consiliul Judeţean Cluj preia Spitalul Polaris şi finanţează operaţiunile necesare tratării pacienţilor infectaţi cu COVID-19. La acest spital vor putea fi primiţi 180 de pacienţi care vor beneficia de condiţii optime pentru tratarea COVID-19, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean. 

Spital privat de recuperare, de 10 milioane de euro

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat că „preluarea spitalului este o premieră la nivel naţional, acesta beneficiind de condiţii superioare de izolare şi tratament.”

Spitalul este situat în Suceagu, comuna Baciu, în imediata apropiere a municipiului Cluj-Napoca. 

Consiliul Judeţean Cluj nu face niciun pas înapoi de la lupta cu pandemia COVID-19 şi îşi pune la dispoziţie toate resursele.    

Polaris Medical a fost, în momentul inaugurării în toamna anului 2015, cel mai mare spital privat de recuperare din România. Realizat cu o investiţie de 10 milioane de euro, spitalul se află în localitatea Suceagu, la câţiva kilometri de Cluj-Napoca.

Cu o echipă formată din 150 de medici, asistenţi şi personal auxiliar, spitalul oferă servicii complete de recuperare neurologică şi cardiovasculară, psihiatrie, reabilitare medicală şi îngrijiri paliative.

Spitalul are o suprafaţă de 11.000 mp, 180 de paturi pentru spitalizare continuă, 14 paturi pentru spitalizare de zi şi o bază de tratament de 700 mp. 

Problema în județul Cluj este lipsa reactivilor pentru aparatura care procesează probele de testare a pacienților dacă au coronavirus sau nu. Sunt 6 aparate în Cluj, din care funcționează doar 2. Cu toate acestea, în curând, la Cluj vor putea fi testate aproximativ 1.000 de persoane pe zi. site news

Lasă un răspuns