Pericol de contaminare într-un cabinet stomatologic din București. Ce au descoperit polițiștii

Pericol de contaminare cu mercur într-un cabinet stomatologic din București. Zona a fost securizată.

Zona de la Facultatea de Drept București, securizată

În cabinetul stomatologic al Facultății de Drept a fost deschis un dulap închis de foarte mult timp, în care nu se știa ce se află. Medicul a descoperit un număr de 40 de sticle x 200gr fiecare, ambalate individual și inscripționate „mercur uz stomatologic”.

Citește și: Fals dentist, descoperit de polițiști. Cum înșela pacienții

Două dintre sticle s-au vărsat în interiorul dulapului.La fața locului s-a prezentat un echipaj care a colectat și ridicat substanța în cauză.

Pericol în dulap?

În dulapul respectiv erau aproximativ cinci kilograme de mercur.

Pentru stabilirea împrejurărilor prin care cantitatea de mercur a ajuns în respectiva locație, polițiștii au întocmit un dosar penal.

„Miercuri, în jurul orei 11:20 a fost sesizat prin apel 112  faptul că într-un dulap dintr-un cabinet medical din sectorul 5 au fost găsite aproximativ  5 kg de mercur. La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 17 Poliţie şi Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Capitalei. De asemenea, au fost prezenţi şi specialişti Serviciului Interventie şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Pentru stabilirea împrejurărilor prin care cantitatea de mercur a ajuns în respectiva locaţie, poliţistii au întocmit un dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art.359 din Codul Penal”, au transmis reprezentanţii Poliţiei. 

Cercetările continuă în acest caz. site news

Lasă un răspuns