Percheziții la traficanții de tutun din Capitală

Poliţiştii au descins la 41 de adrese din București și 6 județe, făcând percheziţii la traficanţii de tutun.

„Chiar acum polițiștii efectuează 41 de percheziții în Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare și București la mai multe persoane bănuite că ar fi <fabricat> tutun. Dacă alchimiștii încercau să obțină aur din amestecarea mai multor substanțe, persoanele pe care le-am vizitat în această dimineață au încercat să obțină rețeta tutunului de succes. Vreți să o aflați? Se ia tutunul vrac, se fierbe, se adaugă <arome>, apoi se ambalează sub numele unor branduri cunoscute și se vinde on-line celor dornici de un chilipir. Nu încercați acasă, venim să verificăm! Nu încurajăm fumatul, dar un sfat vă putem oferi…până vă lăsați de fumat. Cumpărați din surse autorizate, nu știți niciodată ce se află în interiorul unei țigări fabricate în condiții neverificate!”, transmite Poliția Română.

Luni, 29 iunie, 41 de percheziții la locuințele unor persoane bănuite de producerea, depozitarea și comercializarea de tutun prelucrat de fumat. Perchezițiile au loc în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare și în municipiul București.

Există indicii că o parte din persoanele bănuite au constituit un grup infracțional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire. La grup ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare. Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs. Pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, conform Mediafax.

Prejudiciul estimat prin activitatea infracțională se ridică la 1.000.000 de euro reprezentând accize datorate bugetului consolidat. site news

Lasă un răspuns