(VIDEO) Doctorul Beuran, plasat în arest la domiciliu – tribunalul a respins arestarea sa: protest în fața DNA, cine conduce circul

Medicul Mircea Beuran, reținut de către procurorii DNA pentru luare de mită, va fi plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, a decis vineri Tribunalul București. Denunțătoarea medicului Mircea Beuran a oferit prima declarație în exclusivitate pentru Antena 3. „Procurorii DNA au toate informațiile necesare”, a spus denunțătoare. Întrebată dacă le-a pus la dispoziție toate informațiile de care au nevoie, aceasta a răspuns: „Sigur că da. Absolut tot”.

Protest hilar pro-Beuran în fața DNA, politician dubios în prim-plan

Circa 15 persoane s-au strâns vineri în fața sediul DNA din București în urma unui apel pe Facebook. Ei protestează împotriva procurorilor care l-au reținut joi pe chirurgul Mircea Beuran, acuzat că ar fi luat mită 10.000 de euro pentru ca să propună scoaterea la concurs a unui post de asistent la Universitatea de Medicină și Farmacie a Universității București, pe care ar fi trebuit să-l primească un medic de la un spital din Capitală. În fruntea protestatarilor se află Gelu Vișan, fost parlamentar PDL, cunoscut pentru discursul violent anti-justiție. Cei 15 manifestanți au scandal ”DNA pe Costachel să îl” ia și ”DNA pe Iohannis să îl ia!”.

Medicul Mircea Beuran a fost reținut, joi seara, de procurorii anticorupție, pentru că a primit mită 10.000 euro, pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală.

Procurorii au ridicat joi dimineața documente de la casa și biroul medicului Mircea Beuran. Potrivit surselor Antena 3, dosarul în care e vizat cunoscutul chirurg ar avea la bază o plângere pentru luare de mită. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, a confirmat pentru Libertatea prezența procurorilor în spitalul Floreasca. „Dimineața au venit procurori la etajul II Chirurgie, însă nu știu dacă sunt percheziții sau doar ridică documente”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului Floreasca.

Un mascat ar fi încă de dimineață în biroului medicului Mircea Beuran, iar alți mascați ar fi trecut pe la el pe acasă. Ar fi vorba de presupuse infracțiuni de luare de mită. Sursele mai spun că această speță nu ar avea legătură cu femeia arsă pe masa de operație de la Spitalul Floreasca.

Citește și cum mascații au greșit adresa și au intrat peste o femeie cu copii, nu e prima oară când gafează.

Antena 3 susținea că un mascat ar fi la ușa lui Beuran. Deasemenea, un procuror ar fi în interior și s-ar uita cu profesorul Beuran pe documente. Se pare că oamenii legii au ajuns încă de la ora 7 dimineața la Spitalul Floreasca.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cel care instrumentează dosarul femeii arse pe masa de operație, nu confirmă aceste percheziții. Asta poate să însemne că operațiunea nu are legătură cu acel dosar. E foarte posibil ca perchezițiile să fie făcute de procurorii de la DNA. Oficialii DNA nu confirmă și nici nu infirmă această informație.

Vezi și cazul dramatic al femeii care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Universitar, sub comanda lui Beuran.

Ar fi vorba de o plângere făcută pe numele profesorului pentru presupuse fapte de luare de mită. Se pare că s-ar fi discutat și cu secretara lui Beuran. Ea ar fi fost mutată din biroul ei pentru ca procurorii să se uite prin acte.
IGPR a transmis pentru STIRIPESURSE.RO că „Poliția Română NU are percheziții la Floreasca”. site news

Lasă un răspuns