www.pexels.com

Pentru încheierea mediilor elevilor, profesorii vor merge fizic la școală

Conform surselor din Ministerul Educaţiei citate de Edupedu.ro, peste 165.000 de cadre didactice vor fi nevoite să ajungă în şcoli până la data de 12 iunie, pentru a închide anul şcolar.

„Bineînțeles că trebuie să meargă să încheie mediile în catalog, după finalizarea cursurilor conform structurii anului scolar”, au declarat sursele citate. Clarificarea vine după ce în breaslă au existat nedumeriri dacă se pot sau încheia situațiile și online.

Reprezentanții Ministerului au mai spus că documentele școlare trebuie să fie completate în apropierea datei de 12 iunie. Asta pentru că „potrivit legii, mediile se încheie după ultima oră de curs”.

Klaus Iohannis a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că școlile, grădinițele și universitățile nu se vor mai redeschide în actualul an şcolar. „Anul şcolar se va termina pe 12 iunie. Până atunci, vor continua formele de învăţământ la distanţă. Până pe 12 iunie vor avea mediile încheiate cu notele de până acum”, spunea şeful statului.

Cum se încheie mediile

  • Dacă elevul are cel puțin două calificative pe semestrul al II-lea, se încheie situația școlară semestrială cu aceste calificative.
  • Dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea, se poate valorifica activitatea desfășurată online.
  • Dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, al doilea calificativ pentru semestrul al II-lea va fi considerat calificativul care reprezintă media elevului din primul semestru.
  • Dacă elevul nu are niciun calificativ în semestrul al II-lea, media anuală devine media semestrului I.
  • Dacă media din primul semestru este mai mică decât 5, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine media anuală.

Elevii din clasele terminale vor putea reveni la şcoală, între 2 şi 12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. „În această situaţie, normele de distanţare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vor sta maximum 2-3 ore acolo şi se vor pregăti pentru examenele naţionale”, mai spunea Iohannis. site news

Lasă un răspuns