Pensionarii vor avea parte de o surpriză înainte de Paște. Ce le recomandă conducerea Poștei Române pentru a se feri de coronavirus

Pensionarii vor avea parte de o surpriză înainte de Paște. Directorul Poştei Române, Horia Grigorescu, i-a asigurat pe pensionari că se fac demersuri pentru ca pensiile să ajungă cât mai repede la beneficiari. 

Directorul Poştei Române, mesaj pentru pensionari

„Nu doar că ajung toate pensiile la timp. Ajung începând cu data de 1 aprilie. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, poştaşii, factorii poştali, vom încerca să facem toate demersurile necesare. Acest lucru pentru a ajunge chiar mai repede decât calendarul normal. Nu pot să promit acest lucru la acest moment. Dar facem absolut tot ce ne stă în putere ca să ajungă banii cât mai repede la toţi pensionarii. Să aibă toată lumea bani în casă înainte de sărbătorile pascale. Noi încercăm să facem o surpriză pensionarilor. Vom încerca să venim cât mai repede la uşa fiecărui pensionar”, a afirmat Grigorescu, la România TV.

Recomandări pentru pensionari

El a recomandat pensionarilor să aibă la îndemână pixul propriu pentru semnarea taloanelor. Dar şi să păstreze distanţa de 1,5-2 metri faţă de factorul poştal.

„Ca măsuri particulare, în acest moment, avem toţi factorii poştali care vor fi pe teren în această perioadă. Ei vor fi dotaţi cu măşti şi mănuşi. Totodată, încercăm să găsim o variantă cât mai eficientă să punem banii în plic. Acest lucru pentru a limita interacţiunea dintre pensionari şi factorii poştali,. Acest lucru astfel încât momentul în care se aduc efectiv banii în casa omului să dureze cât mai puţin. Să fie banii pre-număraţi. Să putem să transmitem direct plicul respectiv. „, a explicat directorul Poştei Române.

Pixuri proprii pentru semnarea taloanelor de pensii

„Avem rugămintea faţă de absolut toţi pensionarii, în măsura în care este posibil, să folosească pixuri proprii în momentul în care semnează taloanele de pensii. Astfel se atestă că am dus respectivele pensii în casa omului. Distanţa este cea pe care am recomandat-o evident tuturor colegilor mei să o păstreze. De 1,5/2 metri. Din nou fac apel pe această cale la toţi pensionarii să păstreze această distanţă la rândul lor. Tocmai pentru a putea să preîntâmpinăm orice eventual contact care ar putea să apară între poştaş şi pensionar”, a explicat directorul Poştei Române. site news

Lasă un răspuns