UPDATE! S-a votat! Pensie de urmaş copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu noul coronavirus

Update! S-a votat! Pensie de urmaș pentru cadrele medicale decedate în lupta cu COVID-19

Miercuri, 8 aprilie, Plenul Senatului a adoptat propunerea legislativă care prevede acordarea de pensie de urmaş copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu COVID-19.

Știrea inițială:

Pensie pentru urmașii cadrelor medicale decedate ca urmare a luptei cu coronavirus, propun senatorii PSD.

Senatul ar putea dezbate şi vota, miercuri, într-o şedinţă de plen care se va desfăşura prin mijloace electronice, propunerea legislativă a unor parlamentari PSD privind acordarea unei pensii de urmaş copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu noul coronavirus.

Potrivit proiectului, „la decesul unui cadru medical, Ministerul Sănătăţii acordă familiei acestuia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces un ajutor suplimentar. Acesta este în cuantum de două salarii medii pe economie”.

Compensaţii pentru urmaşii cadrelor medicale decedate

„Urmaşii cadrelor medicale decedate ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid-19 au dreptul la o pensie de urmaş egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrul medical o avut-o la data decesului. Ea se actualizează potrivit reglementărilor legale în vigoare.

Dacă nu există urmaş, dacă cel decedat era singurul susţinător al părinţilor săi, aceştia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaş menţionată anterior. Membrii familiilor cadrelor medicale decedate în timpul şi din cauza serviciului ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid-19 beneficiază gratuit de asistenţă medicală şi medicamente în cadrul reţelei sanitare a Ministerului Sănătăţii. Sau în alte reţele sanitare cu decontarea cheltuielilor de către acest minister”, se arată în propunerea legislativă înscrisă pe ordinea de zi, sub rezerva primirii raportului.

Ziua personalului medical, marcată pe 11 martie

Parlamentarii PSD propun ca urmaşii personalului medical să beneficieze de scutire de la plata impozitului pe terenurile aflate în proprietate sau coproprietate. Dar şi a impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu.

„În semn de recunoaştere a meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva Covid-19 se instituie Ziua personalului medical. Ea se organizează anual pe 11 martie”, se mai arată în proiect. site news

.

Lasă un răspuns