Pe Orban l-a luat valul revoluționar, gafe în serie în ședința de Guvern

La scurt timp după ce Parlamentul a votat pentru eliminarea pensiilor speciale, premierul Ludovic Orban s-a lsat dus de val. El le-a cerut, la începutul ședinței de guvern, miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării o soluție pentru modificarea vârstei de pensionare și recalcularea „pensiilor nesimțite” pe care „șefimea și le-a tras”.

„Ar trebui dna ministru (al Muncii-n.r.) și dl ministru de Interne și dl. ministru al Apărarii să ne uităm și la vârsta de pensionare și să vedem cum putem recalcula pensiile nesimțite. Cele care au fost făcute prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor pentru a se ajunge la o pensie mai mare decât e plafonul acum. Trebuie să corectăm aceste nedreptăți pentru că provoacă o nemulțumire profundă inclusiv pentru cadrele militare, pentru jandarmi. Șefimea și-a tras pensii nesimțite profitând de portițele lăsate în actul normativ. Așa ne-am trezit cu pensii de 15.000, 20.000, care sunt o sfidare la adresa unui om care a muncit o viață”, a spus Ludovic Orban.

Premierul visa să corecteze rente viagere tăiate de PSD, dar tăierile nu mai existau

Anterior, vorbind despre decizia Parlamentului de a elimina pensiile speciale, premierul a avut un moment de confuzie. El a susținut că au fost desființate rentele viagere ale sportivilor cu rezultate deosebite, precum și indemnizațiile de merit ale oamenilor de cultură. Ba mai mult, i-a și cerut ministrului Muncii un proiect de corectare a acestei decizii. Violeta Alexandru i-a spus că deja corectura a fost făcută în Parlament. „Și-au dat seama cât de absurde erau amendamentele și le-au retras”, a spus ministrul. „Foarte bine!”, a replicat Orban.

Vezi care sunt salariații ce au ajuns miza unei noi contradicții între Iohannis și Orban.

Vorbind despre prețul benzinei, Orban părea că a băut gaz

După gafa făcută pe tema pensiilor speciale, premierul a declarat, inițial, în ședința de Guvern că preţul la pompă al benzinei standard a crescut cu 32 de bani în urma eliminării supraaccizei. Premierul a pronunțat ”treijdouă de bani”. Este suma despre care spune că a ieftinit carburantul care, în această lună, este mai scump decât era în ianuarie 2019.

Vezi momente de neuitat din cariera de trubadur politic a liderului PNL.

„Apropo de veşti bune, îi mai sfătuiesc o dată pe pesedişti să se mai uite la preţul la pompă. De exemplu, pentru benzină standard, chiar ieri m-am uitat, a crescut cu treijdouă de bani… A scăzut cu trijdouă de bani. Adică preţul la pompă e aşa cum am spus. Ca urmare a eliminării supraaccizei preţul la pompă a scăzut, ceea ce în mod evident permite oamenilor să îşi facă plinul la un preţ mai mic”, a spus Orban. Asta spre amuzamentul ueni întregi țări. Problema este că liderul PNL nu mai e un simplu trubadur ce aruncă glume peste tot. Numai că dl Orban pare să nu înțeleagă deloc asta. site news

Lasă un răspuns