Paul McCartney, legenda “Beatles”, folosește în continuare același amplificator de la 14 ani

Paul McCartney a oferit o perspectivă asupra succesului său de artist, deoarece a vorbit despre utilizarea aceluiași amplificator pe care l-a cumpărat la vârsta de 14 ani și în prezent.

Paul McCartney, în vârstă de 78 de ani, i-a dus pe fani inapoi în timp, după ce le-a dezvăluit „Little Green Amp”, mai cunoscut drept amplificatorul Elpico AC55, în timp ce se afla la studiourile sale Hog Hill Mill din East Sussex. Turneul audio de o oră a fost inclus în reeditarea albumului său solo din 1997, “Flaming Pie”.

„Little Green Amp” poate amplifica un gramofon și două microfoane, dar Paul îl folosește ca amplificator doar pentru chitară.

Chitara conectată la el sună acum cam ca una fuzz

În clipul vechi de 23 de ani, cântăretul poate fi văzut arătând la cameră piesa de echipament nostalgică.

Legenda „Beatles” a spus: „Acesta este primul meu amplificator pe care l-am avut vreodată, la vârsta de 14 ani, se numea Elpico. După cum vedeți, este din anii ’50 și arată ca o piesă de mobilier din anii ’50. În acele vremuri amplificatoarele erau folosite mai mult pentru înregistrarea la sau cu microfon/ul. Acesta a fost primul lucru și l-am păstrat de atunci. Acum l-am reparat pentru că este foarte vechi”, a adăugat el.

Paul a vorbit despre ce a însemnat amplificatorul pentru el, deoarece cântărețul preferă să-l folosească pentru sunetul special pe care îl creează.

El a continuat: „Când conectezi o chitară electrică la el acum, sună cam ca o chitară fuzz, deci este un sunet destul de funky pe care eu îl folosesc uneori. Este un lucru drag de acum mulți ani”.

În anii ‘60, amplificatorul a fost favoritul trupelor de rock and roll.

Lasă un răspuns