facebook

Patronul terasei din Herăstrău a fost chemat la discuții, după petrecerea organizată sâmbătă seară

Sute de tineri au patricipat la o petrecere în Herăstrău, sâmbătă seara, ignorând total regulile de distanțare socială. Poliția nu a putut interveni, deoarece nu există bază legală.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că Poliţia nu a avut posibilitatea să intervină pentru a opri, sâmbătă petrecerea din Herăstrău. Se pare că patronii terasei unde s-au adunat tinerii au anunţat că oferă un suc, nu că organizează o petrecere.

„Poliţia locală, în momentul când intră într-o astfel de zonă să îi informeze pe cetăţeni ce lege ar încălca, nu există nicio posibilitate prin care acea terasă să fie închisă imediat. Nu am putut preîntâmpina pentru că au spus că vor oferi doar un suc, o apă, nu să organizeze o petrecere cu persoane foarte multe, care să nu păstreze distanţa.

Firea susţine că patronul terasei a fost identificat şi va fi chemat luni pentru a i se pune în vedere că legea este „pentru toată lumea”. Mai multe imagini postate pe Facebook surprind tineri care stau în picioare, adunaţi în grupuri, la una dintre terasele din parc unde muzica era dată la maxim. Atmosfera de relaxare şi vacanţă a fost prezentă însă pe tot timpul zilei în Parcul Herăstrău.

Tinerii au dansat şi au cântat ore în şir. În filmările postate pe rețelele de socializare, niciunul dintre participanți nu purta mască de protectie și nici nu s-a respectat distanțarea socială. site news

Lasă un răspuns