unsplash

Patronii de restaurante: Vrem să muncim, ne-am săturat de atâta odihnă

Se încep pregătirile pentru redeschiderea restaurantelor, iar patronii au în vedere evitarea răspândirii coronavirusului. Aceștia doresc distanțarea meselor, crearea unor culoare de trecere și montarea la intrări a unor stații de dezinfectare, relatează mediafax.

Proprietarii de restaurante se pregătesc pentru perioada post-criză

„Va trebui să lăsăm un spaţiu între mese, îl vom lăsa, culoare de trecere pe care le vom lăsa. La toate intrările ai staţii unde să-ţi poţi dezinfecta mâinile, în bar, la fel”, a declarat Radu Dumitrescu, acționar la un restaurant.

El crede că restaurantele se vor deschide la începutul lunii iunie.

„Cred că restaurantele se vor redeschide undeva la începutul lunii iunie. Toată lumea este disperată să vină înapoi la serviciu. Vrem să muncim, ne-am săturat de atâta odihnă, vrem să câştigăm bani”, a spus Dumitrescu.

Acesta conduce cinci restaurante de lux în Capitală. Spune că epidemia i-a afectat extrem de grav businessurile şi că recuperarea pierderilor va fi un proces care va dura cel puţin doi ani. Din 350 de angajaţi nu a concediat niciunul, dar a apelat la mai multe împrumuturi la bancă pentru a-i plăti.

„Acum suntem la 6,5- 7% din cifra de afaceri pe care am avut-o anul trecut, adică la pământ. Am primit banii pe şomajul tehnic cu 15 zile întârziere”, a mai declarat acționarul.

Economia este afectată

Chiar dacă restaurantele se vor redeschide, situaţia lor economică va rămâne dificilă. Guvernele din alte state au luat, astfel, măsuri, pentru sprijinirea sectorului HoReCa, cel mai afectat de criză. Guvernul francez anulează chiriile pentru baruri, cafenele şi restaurante în timpul izolării. Asta în timp ce la Bruxelles se vorbeşte despre un împrumut popular pentru a reînvia sectorul. În Austria, redeschiderea restaurantelor este planificată chiar în 15 mai.

„Restricţii vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Din evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice”, a declarat pe 4 mai premierul Ludovic Orban. site news

Lasă un răspuns