Partidul îl vrea înapoi pe Negoiță, primarul are și alte variante

Seful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat, luni, că CEx a decis anularea suspendării din partid a lui Robert Negoiță. „Am suspendat sau am anulat decizia de suspendare a dlui Robert Negoiță. Din acest moment, decizia ii aparține. Dacă vine in partid și va dori sa candideze din partea PSD, cum a facut-o și data trecută pentru Sectorul 3”, a declarat Ciolacu.
Primarul a fost suspendat la primul CEx al partidului sub șefia Vioricăi Dancila, în iulie 2019. El a fost suspendat timp de 6 luni pentru criticile aduse, în repetate randuri, premierului și Guvernului. Negoiță i-a acuzat pe aceștia că administrațiile locale au probleme financiare din cauza Executivului.

Negoiță și-a pregătit alternativa

Problema este că nimeni nu este sigur că Negoiță mai vrea să se reîntoarcă în PSD. Mai ales că, recent, trei persoane apropiate de primar au solicitat Tribunalului Bucuresti înființarea Partidului Alianța Sector 3. Cererea a fost depusă pe 1 noiembrie, iar primul termen a fost pe 26 noiembrie, potrivit portalului Tribunalului București. Cei trei membri fondatori ai acestui partid sunt Bogdan Costantin Cotigă, Ioan Iulian Ciolac și Marius Daniel Ciobica. Toți trei au strânse legături cu primarul. Iar ofensiva sa mediatică este extrem de densă, cu campanii pe tema parcurilor, a mediului și  școlilor profesionale.

Toți oamenii-cheie ai primarului

Bogdan Constantin Cotigă a ocupat in ultimii 5 ani mai multe functii in cadrul Primariei Sectorului 3. Cel mai important post a fost cel de director executiv la Direcția Administrarea Domeniului Public. În prezent, acesta este șef al Serviciului Promovare Instituționala din cadrul Primăriei Sectorului 3. Marius Daniel Ciobica a fost consilier la biroul lui Robert Negoiță în perioada 2006-2017. Apoi, el a lucrat in cadrul SC Direcția Administrarea Domeniului Public SA, controlata de Consilul Local Sector 3. În prezent, este presedintele Consiliului de Administrație la aceeași companie. Potrivit CV-ului, Ciobica mai este și director general al companiei Salubritate si Deszapezire S3, aflata in subordinea Consiliului Local al Sectorului 3.

Tandrețurile lui Negoiță cu liberalii

În 2016, înaintea alegerilor locale, când Dragnea era lider suprem al PSD, Negoiță a avut o tentativă de a pleca din partid. După o ceartă cu Dragnea, a acesta a amenințat că pleacă la PNL, mai ales că avea relații bune cu liberaliii. Negoiță este coleg cu toți primarii importanți ai PNL din marile orașe în cadrul Asociației MUncipiilor, pe care o și conduce. El a revenit însă asupra deciziei și s-a calmat după ce a văzut în sondaje că o asemenea mutare ar fi fost sinucigașă. Atunci, PSD a câștigat în premieră atât Primăria Generală, cât și toate primăriile de sector.  Acum, Negoiță și-ar dori să poată candida din partea PNL, care este pe val, dar șansele de a fi primit de liberali sunt aproape nule. (site news)

Lasă un răspuns